stefanito Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 witojcie! w sobote stałem się posiadaczem radka 9100 od sapphire. fajnie, teges, ide do domku i instaluje... no i klops! 1. na pierwszym ekranie po uruchomieniu (tym czarnym) pojawiają się czasem białe piksele zupełnie jakby ktoś kapał z góry na dół. (jak matrix), a na niebieskich tłach windy px są takie czerwone smugi-matrixowe-niby z góry na dół. 2. karta sie instaluje z software'u firmowego, catalisty z płyki-z-gazetki nie, bo wyświetla się błąd brak głównego sterownika ekranu INF 3. 3dMark odpala (dopiero po ręcznej zmianie sterownika na drugi z dostępnych na płytce od sapphire), i daje ponad 8200 :D, ale tekstury są totalnie wysypane normalnie skaczą białe i srebrzyste trójkąty po całym ekranie. w niedziele spowrotem na batorego wymienić. kol mówi, że nie ma ich już ale będą we wtorek i że to problem softłerowy... no i czekając na wtorek Was zapytowywuje, co to może kurde być??!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: wow, to muj setny post pozdro dla all Tweakowiczów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Z tego co piszesz to wygląda, ze karta sypie artefaktami - może jest uszkodzona któraś z kości pamięci (bo chyba karty jeszcze nie podkręcałeś?). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 pamieci nie wyrabiaja widocznie w biosie ostre timingi sa ustawione poszukaj innego biosu, obniz taktowanie, no i dobrze by bylo jakies chlodzenie na pamieci walnac PS Nie eksploatuj karty zbytnio, bo calkiem pamieci siada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 1. zaraz, zaraz, jak to timingi? w biosie karty, rozumiem, czy w biosie kompa? w kompie mam na turbo, ale co ma bios mobo do biosa grafy? 2. nie podkręcałem, ale ona ma się krecić i koniec... (chociaż troszeczke...) 3. to jak w końcu myślicie, walnięta, czy nie? przecież nawet jej nie zainstalowałem do końca, bo się nie dało!! co to może być?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 1. O bios karty chodziło chyba :) 2. Jak przy normalnych ustawieniach sie chrzani to raczej jasne, ze już nie podkręcisz. 3. Sprawdź na innym kompie - jak będzie to samo to oddaj i poproś o inny egzemplarz w sklepie (pamięci pewnie walnięte). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 thx. :D jutro ją prawdopodobnie wymienię, jeżeli tylko już będą je mieli. :evil: bo co to kurne za zwyczaje, żeby karta funkiel nufka nie chodziła jak cza!!! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 a reinstalowales winy ??? kolega mowil, ze przy zmianie z geforca na radka 8500 mial podobne akcje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Ja mam taka sama karte tyle ze Powercolor, dziwne jest dla mnie to, ze nie wyswietla informacji o biosie karty podczas startu systemu :/ Czy to normalne..? Juz kiedys na savage3d mialem podobne objawy chyba tez tej samej firmy. Poza tym karta chodzi ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Ja mam taka sama karte tyle ze Powercolor, dziwne jest dla mnie to, ze nie wyswietla informacji o biosie karty podczas startu systemu :/ Czy to normalne..? Juz kiedys na savage3d mialem podobne objawy chyba tez tej samej firmy. Poza tym karta chodzi ok. Mój szafir też tak ma, może to i dziwne, ale olewam to :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Te typy tak mają! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liskoski Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 na ati (made by!) rage 2c jast tak samo 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 W radeonach 8500 jak nie pojawia sie bios to jest 100% oznaka ze jest to karta built by ati ale czy tak jest w 9100 to nie wiem ale zycze wam zeby tak bylo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 a reinstalowales winy ??? kolega mowil, ze przy zmianie z geforca na radka 8500 mial podobne akcje.było tak: 1. wkładam radka. koimunikat win: "błąd szyny AGP, nie będzie obsługiwać poprawnie akceleracji" (AGP x4 :evil: daje x2 i to samo :evil:) 2. instal softłeru z płytki szafira. 3. kicha. okna ledwo się "przeciągają", 3dMark nie odpala, w grach artefakty sypią sie jak zborze z wagonu kolejowego... acha, na ekranie biosu: białe dropy, na pulpicie windy czerwone "matrixy" (takie jakby zacieki)z góry na dół, w 1-centymetrowych odstępach na każdym granatowym tle. 4. od nowa to samo (cała instalacja i te same efekty). 5. efekty takie same. 6. reinstal pindy xp. 7. instal sterów, ręczna zamiana defaultowego stera z płytki szafira (były dwa). acha, jak daję pod win "aktualizuj sterownik" to sie po 5 sek. wiesza!!! gaśnie wszystko i cza reset wduszać. 8. po ręcznej zmianie stera, 3dMark odpala, wszystkie testy przechodzą, >8200 3dMarków :D i sypanie artefaktami jak 150... no normalnmie prawie nic nie widać... bez zacieków w windzie, ale z dropami w biosie. no kurde. wczoraj już nic nie robiłem, dzisieaj jade ją wymienić (jak już będą mieli :evil:)... ale co Wy o tym sądzicie? co to jest do diabła, bo sprzedawca mówił, że to tylko softłer... :roll: pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Jak ci już w biosie sypie jakieś krzaczki to powiedz sprzedawcy, żeby za przeproszeniem przestał głupoty pier.dolić :evil: . Na syberie takich inteligentów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodrzu Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Ja mialem podobny problem a rozwiazanie bylo bardzo prozaiczne karta miala zle wywiercony otwor na srobke na sledziu i po przykreceniu a nie tylko wetknieciu cos sie przekrzywia i niby dziala ale albo artefakty albo zwis ale nie odrazu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 pamieci na bank (oczywiscie na grafie :lol:) wiem, bo sam tak mialem jak swojego GF 2 mx 400 (bylego :() za bardzo podkrecilem. Powiem ci, ze kidy zaczely sie pojawiac te kolorowe matrixy to karta pochodzila 3 dni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Ja mialem podobny problem a rozwiazanie bylo bardzo prozaiczne karta miala zle wywiercony otwor na srobke na sledziu i po przykreceniu a nie tylko wetknieciu cos sie przekrzywia i niby dziala ale albo artefakty albo zwis ale nie odrazu :)no i jak sprawe załątwiłeś?? bo ja wciąż mojej nie wymieniłem, bo jeszcze takich nie mają :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_82 Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 stefanito moglbys napisac jakie taktowanie ma ten radek: ile rdzen i pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 software'owy problem...buhaha :wink: jak karta sypie artami przy postowaniu kompa to niech se sprzedawca sam rozwiazuje taki softłerowy problem..bosz co za krawezniki w tym kraju komputerami handluja. idz do tego ciecia i rozbij mu tego radka na lbie po czym w ramach zapomogi popros 9700 PRO :wink: karta ewidentnie walnieta i jeszcze takie kity ludziom wciskaja..bosz.. pozdro 4 @all ZoLtaR 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 stefanito moglbys napisac jakie taktowanie ma ten radek: ile rdzen i pamieci.ale która? muj szafirek (250/230), czy x-power, który mi chcieli dać w zamian (xx/xx)??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...