morawcik89 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu komputer mi zamula. Pousuwałem zbędne programy, zrobiłem defragmentację i nic. Potem myślałem, że to może wina dysku (psuje się czy coś) ale everest nic takiego nie wykazał. Dlatego proszę was o pomoc. HijackThis SilentRunners Edytowane 20 Grudnia 2008 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Jak chcesz sprawdzic dysk to uzyj HdTune i daj screeny ze wszystkich zakladek programu. Tyle, ze to nie bardzo ma zwiazek z tematyka tego forum. Wylacz zbedne programy w msconfig, zakladka uruchamianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morawcik89 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Wyłączenie tych programów nic nie dało ( w sumie to ich mało było). Co do screenów: Benchmark Error Scan Health Info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Masz 5 uszkodzonych sektorow, ktore zostaly przeniesione, jezeli dysk jest na gwarancji to radze Ci go oddac, z czasem tylko przybedzie uszkodzonych sektorow oraz wolnych sektorow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morawcik89 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Rozumiem, ale to chyba nie zamula tak kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Mozesz miec tez wolne sektory, sprawdz dysk np. przy pomocy Victorii i zrob TYLKO scan, tylko uwzaj co naciskasz w tym programie! Po przeskanowaniu daj screen z okna programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morawcik89 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Oto screen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Masz wolne sektory, jak masz gwarancje to wymien ten szmelc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Jeśli natomiast chcesz przyspieszyć kompa, to pozbądź się tego: D:\programy\optymalizacja\Diskeeperlite\DKService.exe <- darmowy defragmentator uruchamiany raz na tydzień będzie równie skuteczny C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe <- nie raz używałem Javy i tego nie miałem C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe <- aktualizacja Javy? bez przesady, aby to było aż tak istotne C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE <- nie pamiętam która wersja, ale jedna wybitnie zwalniała system D:\programy\ochrona\Spyware Doctor\pctsAuxs.exe <- masz niezłego antywira D:\programy\ochrona\Spyware Doctor\pctsSvc.exe <- wiec po co ten programik? D:\programy\ochrona\Spyware Doctor\pctsTray.exe <- wywal go D:\programy\ochrona\Spyware Doctor\update.exe <- kosz C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe <- bezużyteczny program pod który podszywają się robaki C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe <- wątpię, abyś potrzebował czegoś powyżej SP3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...