sts Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Kryzys na światowych rynkach finansowych nie pozostaje bez wpływu na sektor nowych technologii. Koncerny IT albo już zaczęły albo dopiero zaczną odczuwać jego skutki w mniej lub bardziej dotkliwy sposób. O ile jednak największe marki mogą spodziewać się spadku obrotów i kilku chudych lat, to już mniejszym spółkom grozi po prostu rynkowa śmierć. Szacunki firmy analitycznej IDC wydają się potwierdzać tę tezę. Ja chciałbym poznać wasze opnie na temat artykułu oraz komentarzy zawartym pod nim. Sam od siebie: Zawsze składałem i będę składał pc i uważam że to najlepsze (wydajnościowo i ekonomicznie) rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Pierwszy mój komp pochodził z ArtDomu - nie wiem czy jeszcze nawet istnieje firma zatytułowana MarBit. I po paru latach, lekturze przeróżnych for (PurePC od stosunkowo niedawna), zauważeniu ile przepłaca się na gotowych zestawach i jak ograniczeni jesteśmy w jego konfiguracji - TAK. Dla mnie mogą w ogóle nie istnieć, 'tacy co składają gotowe komputery'. Jednak 95% moich znajomych i rodziny - jest święcie przekonana, że tylko platforma skonfigurowana przez dużego producenta, z podzespołów które zalegają w magazynie, albo po prostu MAJĄ się sprzedać, jest szczytem wydajności, opłacalności i stabilności - więc z perspektywy dzisiejszego społeczeństwa, uważam że jednak istnieje duża grupa potencjalnych nabywców takich cudów. więc niech sobie składają i sprzedają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 (edytowane) I nawet, jeżeli rozwalasz porównywalny "markowy" sprzęt swoim składakiem, to i tak niektórzy stwierdzą, że 'podkręcałeś','masz fuksa','masz świeżo zainstalowany system' (ten argument zawsze mnie rozwalał). Nigdy w życiu nie kupię markowego sprzętu, chyba że ze względu na obudowę, które są w niektórych przypadkach całkiem fajne (patrz Dell optiPlex FX160) ale niestety trudne do kupienia dla przeciętnego zjadacza chleba. Tyle że kupno sprzętu dla samej obudowy trąci snobizmem :x Vidi, z moimi znajomymi też tak było- sąsiad pewnie nadal wierzy, że codegen 350W to wypasiony zasilacz. Chciał mi go nawet sprzedać... zabijam śmiechem. Rodzina i znajomi już dawno się przekonali, że jednak lepsze jest połączenie kilku marek w składaku, niż kilku noname pod jedną marką. Zresztą, z komputerami składanymi a sprzętem markowym jest jak z samochodami- wywalisz w Porsche kupę kasy i będziesz się cieszył jak dziecko, dopóki spod świateł nie odleci Ci jakiś cichociemny kompakt z niewiadomoczym pod maską. No, ale co kto lubi (marzę, żeby zbudować sobie samochód). .:.:edit:.:. durne emotikony Edytowane 9 Grudnia 2008 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Porownanie motoryzacyjne IMHO kompletnie nietrafione, bo samochod to nie jest cos, co kazdy moze sobie zlozyc niewielkim nakladem sil i srodkow w byle warsztacie. No i nie ma samochodow "noname". ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Heh, może i nietrafione, ale patrząc na ofertę jednego giganta i płacenie: -55 zł za partycję -"ATI Radeon HD 2400 Pro 256MB single DV Full Height [dodaj 314.00 PLN]" to aż mnie strzela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...