Skocz do zawartości
sts

Ciężkie Czasy Dla Producentów Pecetów

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy mój komp pochodził z ArtDomu - nie wiem czy jeszcze nawet istnieje firma zatytułowana MarBit.

I po paru latach, lekturze przeróżnych for (PurePC od stosunkowo niedawna), zauważeniu ile przepłaca się na gotowych zestawach i jak ograniczeni jesteśmy w jego konfiguracji - TAK. Dla mnie mogą w ogóle nie istnieć, 'tacy co składają gotowe komputery'.

Jednak 95% moich znajomych i rodziny - jest święcie przekonana, że tylko platforma skonfigurowana przez dużego producenta, z podzespołów które zalegają w magazynie, albo po prostu MAJĄ się sprzedać, jest szczytem wydajności, opłacalności i stabilności - więc z perspektywy dzisiejszego społeczeństwa, uważam że jednak istnieje duża grupa potencjalnych nabywców takich cudów. więc niech sobie składają i sprzedają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nawet, jeżeli rozwalasz porównywalny "markowy" sprzęt swoim składakiem, to i tak niektórzy stwierdzą, że 'podkręcałeś','masz fuksa','masz świeżo zainstalowany system' (ten argument zawsze mnie rozwalał).

Nigdy w życiu nie kupię markowego sprzętu, chyba że ze względu na obudowę, które są w niektórych przypadkach całkiem fajne (patrz Dell optiPlex FX160) ale niestety trudne do kupienia dla przeciętnego zjadacza chleba. Tyle że kupno sprzętu dla samej obudowy trąci snobizmem :x

Vidi, z moimi znajomymi też tak było- sąsiad pewnie nadal wierzy, że codegen 350W to wypasiony zasilacz. Chciał mi go nawet sprzedać... zabijam śmiechem.

Rodzina i znajomi już dawno się przekonali, że jednak lepsze jest połączenie kilku marek w składaku, niż kilku noname pod jedną marką.

Zresztą, z komputerami składanymi a sprzętem markowym jest jak z samochodami- wywalisz w Porsche kupę kasy i będziesz się cieszył jak dziecko, dopóki spod świateł nie odleci Ci jakiś cichociemny kompakt z niewiadomoczym pod maską. No, ale co kto lubi (marzę, żeby zbudować sobie samochód).

.:.:edit:.:.

durne emotikony

Edytowane przez m4r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, może i nietrafione, ale patrząc na ofertę jednego giganta i płacenie:

-55 zł za partycję

-"ATI Radeon HD 2400 Pro 256MB single DV Full Height [dodaj 314.00 PLN]"

to aż mnie strzela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi