Skocz do zawartości
sporthq

Internet Z Uploadem 1000kbps. W Małej Miejscowosci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na forum, przejdę od razu do sedna sprawy : Mieszkam we wsi "Kozły" woj Mazowieckie, w chwili mam Neostradę 1mb/s z uploadem ok 250kbps, zostało mi 12mc-y umowy i tak nasuwa się moje pierwsze pytanie czy mogę zmienić w trakcie trwania umowy na opcję 6mb/s i czy będzie działał stabilnie i oczywiście jaka cena będzie. To tak pierwsza część zakończona, teraz jeżeli chodzi o internet inny niż Neostrada, po primo ile będzie kosztowało zerwanie umowy z Neo (w przypadku zakupu innego internetu), i jaki internet mógłbym w mojej miejscowości sobie założyć z uploadem powyżej 500kbps. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Mieszkam w mieście, 400m od DSLAM i miałem kłopoty z Neostradą 6144\512. Wiele zachodu wymagało poprawne uruchomienie usługi, która teraz działa idealnie. Jak mieszkasz na wiosce to raczej zapomniałbym o 6mbps, najwyżej próbowałbym zwiększyć do 2mbps jednak upload pozostaje nadal taki sam.

2) Jak pozostało Ci 12miesięcy umowy, to możesz zmienić prędkość ale raczej Ci się to nie opłaci bo będzie to cena bez promocji:

Usługa neostrada tp opcja 128: 118,34

Usługa neostrada tp opcja 256: 125,66

Usługa neostrada tp opcja 512: 168,36

Usługa neostrada tp opcja 1024: 228,14

Usługa neostrada tp opcja 2048: 248,88

Usługa neostrada tp opcja 6144: 291,58

Więc sensowność zmiany nie podlega dyskusji.

3) Hipotetycznie możesz zrobić migracje do DSL 8000/1024 jednak koszt miesięczny 595,36zł. Pod warunkiem, że będą możliwości techniczne.

4) Zerwanie umowy na Neostradę

122zl - aktywacja + ilość miesięcy od początku umowy * 3 * miesięczna opłata = :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm nawet te 2 mbps to jest strasznie optymistyczna wersja. Głownie w małych wioskach szczytem techniczny telekomuny jest dostarczenie internetu z prędkością 1 mbps, a inni providerzy swoje usługi oferują tylko w dużych miastach. Nawet problemy są z Netią która dzierżawi linie od TP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha czyli D*** jeszcze zadzwonie popytam o te neostrade 6mb może coś zrobią :) dzięki za odpowiedzi. A można w Neostradzie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Internet 2mb i przypieszyc upload dopłacając. Do postu niżej : to nie jest taka wioska, że same łaki i pola itd :)

Edytowane przez sporthq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Neostrade nie ma wysyłanego wywiadu technicznego, więc teoretycznie możesz zamówić i zobaczyć czy linia się zsynchronizuje i jak to będzie działać. Ale tak jak mówię, mieszkam prawie w centrum Wrocławia, 400m od DSLAM i były kłopoty (działało ~ 4mbps). Nie nastawiaj się, powiem że 1mbps na wiosce to i tak dobry wynik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci z Neo nie wypali to zadzwoń do Netii i spytaj o WiMAX. Maksymalne łącza mają chyba 2048/512

No tak ale wtedy bym usiał zerwac umowe z neo a to się nie opłaca, a neostradzie chyba można mieć internet 2mb/s i zwiększyć odzielnie upload wie ktoś coś o tym jaka cena itd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w neostradzie chyba można mieć internet 2mb/s i zwiększyć odzielnie upload wie ktoś coś o tym jaka cena itd?

Nie można.

Opcje upload/download są takie jakie są, i nie podlegają negocjacji ;)

Przynajmniej na razie, bo już od kilku miesięcy chodzą słuchy o "elastycznej ofercie neostrady TP" z wyborem "dowolnej" (w granicach możliwości technicznych) prędkości UP/Down. Osobiście nie wierzę że kiedykolwiek do tego dojdzie (może za 20 lat?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi