Skocz do zawartości
pasażer

Foxconn C51xem2aa(nf590sli) Vs Asus M3a78(amd770)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam obie plytki w domu i nie wiem co sobie zosatwic.

foxcoon na +

bios i mozliwosci oc (napiecia i etc.)

sli

i w sumie chyba to wszytsko bo sam chipset tak naprawde jest juz troche podstarzaly jak i sama konstrukcja, ale jej mozliwosci oc i wyposazenie robia mi dylemat

na -

bark obslugi prockow x4

brak obslugi pamieci 1066

brak HT3

a natomiast asus to wszystko ma i do tego sekcja zasilania obsluguje 140w, ale z koleji nie ma tak rozbudowanego biosu i mozliwosci oc jak foxconn. Tragedi nie ma jezeli chodzi o pamieci bo vmem do 2,2 oraz opcji ustawienia ich sa spore ale to i tak nie foxcoon ---- ale vcpu zaledwie o 150mv.

Co byscie wybrali??

Przychylam sie raczej do asusa bo w sumie jest to swieza plyta i moze troche poprawia ten bios. Co myslicie?

Edytowane przez pasażer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche potestowalem tego asusa i wyglada naprawde niezle pod wzgledem oc :rolleyes: ht 290 narazie bez wiekszych problemow a sam procesor x2 5200 na poczatek 3200mhz, wiec jest nizle. Wada jest to, zeby zmienic mnoznik musimy wylaczyc QnQ. Zostaje jednak przy asusie.

Edytowane przez pasażer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi