john_doe Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Moze to glupie pytania ale prosze ludziuff doswiadczonych w bojach na allegro o maly help... Wlasnie zaczalem zbierac pieniazki na nowa mobo... pewbnie to bedzie ecs l7s7a2. W zwiazku z tym postanowilem opchnac moja aktualna plytke k7s5a i niepotrzebne i juz 2x128 ddr 266. Bylo by ok ale : zarejestrowalem sie na allegro i wychodzi ze wcale sie to takszybko nie odbedzie...musze czekac na jakis list z rejestracja :evil: troche sledzilem postow o allegro i wychodzi na o ze moge miec trudnosci z dokonywaniem transakcji, poniewaz jestem nowym uzytkownikiem, tj bez wyrobionej opinii. Nie wiem teraz jaka cene zaproponowac za temn sprzet, mnie by ucieszylo cos od 170-210 pln ale nie wiem czy cena nie jest za duza lub ew czy nie za niska jak na moj staz na allegro (ktos moze dojsc do wniosku ze to jakis przewal). Niby to duza kwota jak za ten sprzet ale jak widze aukcje gdzie ida cheepobosy za 20 pln..... :lol: Jako ze zalezy mi na czasie... czy jako nowicjusz na allegro moge wystawic ten hardware z platnoscia na konto czy ten numer nie przejdzie ? hm.. nie wiem czy osla to dobre miejsce na tego posta ale ze Sprzetu zaraz by mnie wygonilio moderatorzy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Ja list z numerem sprzedawcy dostalem w 2 dni. Z platnoscia na konto mozesz sprobowac. Ja zawsze daje przedplate na konto, albo platnosc z gory. Cene podaj taka jaka ci odpowiada. Najwyzej nie sprzedasz. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ja bym nie wplacil Ci kasy na konto. Poza tym z moich doswiadczen wynika, ze szybciej dojdzie do Ciebie kasa jesli wyslesz sprzet za pobraniem. Wtedy idzie wszystko razem kolo tygodnia. Ludzie sa glupi i jak maja wplacac komus kase na konto to ida na poczte i tam robia wplate. Tak wplacowne pieniadze mogo krazyc gdzie do 2 tygodni. Ty sie wjurzasz, gosc sie wkurza i nie ma to sensu. Wplaty na konto maja sens tylko jesli obie strony korzystaja z np. mBanku lub jakiegos innego intelligo, czy jak sie zwie. wtedy to sa juz max 2dni i kasa jest na miejscu. Wystaw najpierw za tyle ile pisales. Jak sie nie sprzeda to najwyzej opuscisz troche. Za pierwszym razem nie ma co sie martwic. i daj duzo zdjec, jakies linki do PCmarka, screen z wcpuid itd. Powodzenia na allegro i ze sprzedaza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Ja jak dotą sprzedałem 2x za pobraniem a raz na konto (z tym, że kupującym był jeden z użytkowników forum). Zwykle udaje mi się umówic poza Allegro, żeby uniknąć kosztów prowizji - wtedy jest odbiórm osobisty, albo pobranie. Na konto ci nikt nie wpłaci, bo nie masz komentarzy - nikt nie ma pewności, że twoje dane na Allegro sa prawdziwe. Co do ceny, to zorientuj sie jak chodza podobne płyty (popatrz po aukcjach) - ja jakoś nigdy nie miałem problemu z ustalaniem ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Ja jak dotą sprzedałem 2x za pobraniem a raz na konto (z tym, że kupującym był jeden z użytkowników forum). Zwykle udaje mi się umówic poza Allegro, żeby uniknąć kosztów prowizji - wtedy jest odbiórm osobisty, albo pobranie. Na konto ci nikt nie wpłaci, bo nie masz komentarzy - nikt nie ma pewności, że twoje dane na Allegro sa prawdziwe. Co do ceny, to zorientuj sie jak chodza podobne płyty (popatrz po aukcjach) - ja jakoś nigdy nie miałem problemu z ustalaniem ceny. Wiesz ty MODERATOR i jeszcze się chwalisz :( :( :( :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 a widziałeś ich nowy cennik :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ja bym nie wplacil Ci kasy na konto.A jaką masz gwarancje że po wysyłce za pobraniem nikt Cie nie oszuka?? Zadnej. IMO wygodniej dla sprzedajacego i kupujacego wplacic kase na konto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Najlepiej popros znajomych zeby wystawili jakies aukcje (np paczke zapałek za 10 gr), wygrasz i niech kazdy da ci komentarze. :lol: :P irnlng - Laisse-moi zoom zoom zang / Dans ta Benz Benz Benz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ja bym nie wplacil Ci kasy na konto.A jaką masz gwarancje że po wysyłce za pobraniem nikt Cie nie oszuka?? Zadnej. IMO wygodniej dla sprzedajacego i kupujacego wplacic kase na konto.nie wiem czy wiesz ale na poczcie wystarczy powiedziec ze chcesz to otworzyc przed zaplatą i muszą otowrzyć , takie jest bezpieczeństwo pobrania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 nie wiem czy wiesz ale na poczcie wystarczy powiedziec ze chcesz to otworzyc przed zaplatą i muszą otowrzyć , takie jest bezpieczeństwo pobrania.To sie sprawdza tylko w extremalnych przypadkach, gdy w paczce znajduje sie cos zupelnie nie odpowiadajacego opisowi, natomiast na dokladne testy przychodzi czas w domu i wtedy sie moze okazac ze towar ktory zewnetrzenie jest ok tak naprawde jest niesprawny. Pozatym jest wiele rzeczy ktorych nie da sie wogole sprawdzic na poczcie, nawet pobieznie, np. czesci do kompa :). Jak ktoś bedzie chcial walka wyciąc to i tak to zrobi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ja bym nie wplacil Ci kasy na konto.A jaką masz gwarancje że po wysyłce za pobraniem nikt Cie nie oszuka?? Zadnej. IMO wygodniej dla sprzedajacego i kupujacego wplacic kase na konto.nie wiem czy wiesz ale na poczcie wystarczy powiedziec ze chcesz to otworzyc przed zaplatą i muszą otowrzyć , takie jest bezpieczeństwo pobrania. Nie wiem, czy wiesz, ale piszesz kompletne bzudry. Nie chwal się tym, bo zastrzelą Cię śmiechem, a i ludzi niepotrzebnie wprowadzasz w błąd. Paczkę owszem, możesz sobie otworzyć, ale dopiero kiedy za nią zapłacisz. Nikt NIGDY nie pozwoli Ci otworzyć paczki przed zapłatą. Możesz co najwyżej zarządać komisyjnego otwarcia paczki, ale oczywiście również dopiero po zapłacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 heh tak czytam co napisaliscie i wychodzi mi na to ze predzej sprzedam plytke komus w tej mojej biedniej miescinie niz na allegro. A myslalem ze taka forma kupna/sprzedarzy jest latwiejsza i wygodniejsza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ja bym nie wplacil Ci kasy na konto.A jaką masz gwarancje że po wysyłce za pobraniem nikt Cie nie oszuka?? Zadnej. IMO wygodniej dla sprzedajacego i kupujacego wplacic kase na konto.nie wiem czy wiesz ale na poczcie wystarczy powiedziec ze chcesz to otworzyc przed zaplatą i muszą otowrzyć , takie jest bezpieczeństwo pobrania. Nie wiem, czy wiesz, ale piszesz kompletne bzudry. Nie chwal się tym, bo zastrzelą Cię śmiechem, a i ludzi niepotrzebnie wprowadzasz w błąd. Paczkę owszem, możesz sobie otworzyć, ale dopiero kiedy za nią zapłacisz. Nikt NIGDY nie pozwoli Ci otworzyć paczki przed zapłatą. Możesz co najwyżej zarządać komisyjnego otwarcia paczki, ale oczywiście również dopiero po zapłacie. u nie na poczcie pozwalają otowrzyć paczkę przed zaplatą więc nei gadam bzdur, jezeli u ceibie nie dadzą to nie moja wina , na poczcie ma sie znajomych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangerek Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 ja bym nie wplacil Ci kasy na konto.A jaką masz gwarancje że po wysyłce za pobraniem nikt Cie nie oszuka?? Zadnej. IMO wygodniej dla sprzedajacego i kupujacego wplacic kase na konto.nie wiem czy wiesz ale na poczcie wystarczy powiedziec ze chcesz to otworzyc przed zaplatą i muszą otowrzyć , takie jest bezpieczeństwo pobrania. Nie wiem, czy wiesz, ale piszesz kompletne bzudry. Nie chwal się tym, bo zastrzelą Cię śmiechem, a i ludzi niepotrzebnie wprowadzasz w błąd. Paczkę owszem, możesz sobie otworzyć, ale dopiero kiedy za nią zapłacisz. Nikt NIGDY nie pozwoli Ci otworzyć paczki przed zapłatą. Możesz co najwyżej zarządać komisyjnego otwarcia paczki, ale oczywiście również dopiero po zapłacie. chwal sie tym dalej - jeszcze powiedz jak sie nazywa Twoj przyjaciel z poczty to obu was odwiedzi kontrola - to co robicie jest NIELEGALNE - paczke otworzyc mozesz dopiero po zaplaceniu a i tak najczesciej jak do domu listonosz przynosi to nie chce otwierac komisyjnie bo sie boi pozniejszego postepowania itd. ze go bedziesz na swiadka .... a Allegro ma cos takiego jak ubezpieczenie p[rzeslylki ale tylko w przypadku ZAPLATY NA KONTO i ja z tego korzystam - raz nawet udalo mi sie odzyskac piweniadze za koma, ktory dzialal pol godziny i wiecej sie do mnie nie odezwal :) u nie na poczcie pozwalają otowrzyć paczkę przed zaplatą więc nei gadam bzdur, jezeli u ceibie nie dadzą to nie moja wina , na poczcie ma sie znajomych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 ja bym nie wplacil Ci kasy na konto.A jaką masz gwarancje że po wysyłce za pobraniem nikt Cie nie oszuka?? Zadnej. IMO wygodniej dla sprzedajacego i kupujacego wplacic kase na konto.nie wiem czy wiesz ale na poczcie wystarczy powiedziec ze chcesz to otworzyc przed zaplatą i muszą otowrzyć , takie jest bezpieczeństwo pobrania. Nie wiem, czy wiesz, ale piszesz kompletne bzudry. Nie chwal się tym, bo zastrzelą Cię śmiechem, a i ludzi niepotrzebnie wprowadzasz w błąd. Paczkę owszem, możesz sobie otworzyć, ale dopiero kiedy za nią zapłacisz. Nikt NIGDY nie pozwoli Ci otworzyć paczki przed zapłatą. Możesz co najwyżej zarządać komisyjnego otwarcia paczki, ale oczywiście również dopiero po zapłacie. u nie na poczcie pozwalają otowrzyć paczkę przed zaplatą więc nei gadam bzdur, jezeli u ceibie nie dadzą to nie moja wina , na poczcie ma sie znajomych. HAHAHA najpierw piszesz ze na poczcie musza ci otworzyc i o jakims bezpieczenstwie pobrania, a potem ze masz znajomych na poczcie, co dalej? moze jestes kierownikiem poczty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...