Marucins Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam Zastanawiam się nad pewnym podziałem dysku w notku. Chodzi tutaj o wiadomy ogranicznik 4 partycji podstawowych (primary) w tym jako 4 np Logic Chciałbym postawić na dysku Vistę, XP (czasami muszę do niego wrócić - jak już drugiego notka nie mam, muszę zainstalować XP u siebie) oraz Ubuntu czy Fedora. 1-sza partycją będzie np Vista, 2-ga to XP, 3-cia to Linux, 4-ta logic (dane) Czy partycje "swap" jak i "/home" mogę umieścić na partycji logic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Wystarczy jedna partycja podstawowa i wszystko pozostałe na logicznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sm3rfny Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Chyba nawet tak powinno byc, ze jedna primary reszta w logic. Radze instalowac XP -> Vista -> Linux, bo xp ma problemy z instalacja jezeli cos wczesniej nie bylo instalowane na fat/ntfs. edit: sory teraz dopiero sie zorientowalem, ze post troszke starawy... Edytowane 2 Stycznia 2009 przez sm3rfny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...