Skocz do zawartości
thermal

Thermaltake Tsunami Problem Z Diodami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zakupiłem niedawno obudowę jak w temacie. Wszystko działa bardzo ładnie za wyjątkiem dwóch diód z przodu obudowy. Obudowa jest wyposażona w adapter molex - 2 pin, który odpowiada za ich zasilanie. Podpiąłem ów adapter do zasilacza ale bez efektu. Moje pytanie brzmi czy diody te są zasilane przez 5v (czerwony przewód) czy też panowie z chin się walneli i powinni podłączyć te kabelki do 12v (żółty przewód). Inna możliowść jaka istnieje (oprócz oczywiście przepalonych diod) to może się walneli z podłączeniem diod. Chodzi mi o to, że może czerwony przewód powinien być podpięty pod czarny w molexie, a czarny pod czerwony, czyli innymi słowy zamienić miejscami + z -? Próbowałem się skontaktować z Thermaltake, ale ich customer support jest do bani zero odpowiedzi. Wiem, że może to nie jest aż tak istotny problem, ale chciałbym go rozwiązać. Mam nadzieję, że z Waszą pomocą. Może ktoś miał podobny problem albo wie o co chodzi. Oddałbym bym tą obudowę bo jest na gwarancji, ale nie chcę mi się rozbierać tego wszystkiego. Z góry dzięki za jakieś sugestie. Poniżej link do adaptera. ( przewody oklejone - for power supply to te do diód. Pozdrawiam

post-166270-1228944614_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi