mateuszgreloch Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Moja panna po roku studiowania wizażu "nawróciła" się i chce się wybrać na studia związane z fotografią. Jako że nasz stary komp kompletnie nie nadaje się do bardziej wymagających programów [celek 2.0Ghz, 512MB DDR, grafa zintegrowana itp itd] pomyślałem o kupnie nowego. Nie dysponuję sporym zapleczem finansowym więc chciałem zapytać o radę. Chodzi mi o samą budę, no chyba że polecicie jakiś niedrogi monitor, z tymże myślę że do takiej amatorskiej obróbki potrzebny by był jakiś większy [20" wzwyż] Na początek myślę że wystarczy jej prosta konfiguracja oparta na jakimś dwurdzeniowym intelu, ze 2 GB ramu itp. Im taniej tym lepiej dla mnie [bo to z mojego portfela pójdzie kasa]. Koledzy pomóżcie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Moja panna po roku studiowania wizażu "nawróciła" się i chce się wybrać na studia związane z fotografią. Jako że nasz stary komp kompletnie nie nadaje się do bardziej wymagających programów [celek 2.0Ghz, 512MB DDR, grafa zintegrowana itp itd] pomyślałem o kupnie nowego. Nie dysponuję sporym zapleczem finansowym więc chciałem zapytać o radę. Chodzi mi o samą budę, no chyba że polecicie jakiś niedrogi monitor, z tymże myślę że do takiej amatorskiej obróbki potrzebny by był jakiś większy [20" wzwyż] Na początek myślę że wystarczy jej prosta konfiguracja oparta na jakimś dwurdzeniowym intelu, ze 2 GB ramu itp. Im taniej tym lepiej dla mnie [bo to z mojego portfela pójdzie kasa]. Koledzy pomóżcie ;p E5xxx + P31/P35 + 2GB DDR2 + 73GS + MC 400W + dysk 160GB myślę. Co do monitora - 20"-21" na TN i powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszgreloch Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Dziękuję za szybką wypowiedź, myślę że zmieszczę się do 800zł bez monitora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 (edytowane) Proponuję (ESC.pl) : Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 290 zł Płyta Główna : Gigabyte EP31-DS3L - 225 zł RAM : GoodRam 2GB 800MHZ - 80 zł Karta Graficzna : Palit Radeon HD4650 1GB Super+ - 235 zł Zasilacz: Modecom MC-350ATX 2.0 - 110 zł HDD : WD 320GB 16MB Cache AAKS - 165 zł RAZEM : 1105 zł PS. Monitor : BenQ G2200W. Edytowane 11 Grudnia 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...