Cavea Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Rozważam zakup tej obudowy bo jako jedna z nielicznych występuje też w wersji białej a taki kolor chcę kupić. W związku z tym mam pytanie czy saneczki w które mocuje się dysk (i potem wsuwa do skrzynki) są metalowe czy plastikowe? Chodzi mi o to że zauważyłem że zamontowanie dysku w obudowie gdzie styka się z metalem obniża jego temperaturę temperaturę o około 3-4*C, przynajmniej u mnie. Natomiast wydaje mi się że jeśli sanki są z plastyku to dysk nie będzie miał "radiatora". Np. moje dyski jak leżą na biurku to mają 44/45*C a przykręceniu w mojej obecnej obudowie (niestety zdezolowanej) obniżają temperaturę do 40*C. Pozdrawiam, Marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Nie wiem jak w Alphie, ale w Tempest'cie są plastikowe (a jest to droższy model). Jeśli Ci przeszkadza temperatura dysków to kup jakiś cichy wentylatorek i skieruj nawiew na dyski, będzie to lepsze rozwiązanie niż bawienie się w metalowe szyny ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...