gs7t4h Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 No i co kolega dzikidaniel powie na to ? ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) To nie jest pobór mocy przez samą kartę. To pobór całego konfigu z daną kartą! Jakby sama karta ciągnęła po 300W to by musieli chyba chłodzenia robić wręcz kosmiczne :lol: @dzikidanel dobrze mówił. Edytowane 14 Grudnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gs7t4h Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 No dobra, juz nie bede sie klocil ;) Tylko powiedzice mi jedno; po kiego wala w opisach mozna wyczytac, ze potrzebne jest 450W? Ze max. zuzycie pradu to 230W? Po co strasza ludzi? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Po to żebyś wydał więcej $ na zasiłke, albo biorą pod uwagę gorsze zasilacze, feele codegeny itp :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) No dobra, juz nie bede sie klocil ;) Tylko powiedzice mi jedno; po kiego wala w opisach mozna wyczytac, ze potrzebne jest 450W? Ze max. zuzycie pradu to 230W? Po co strasza ludzi? :) Po to, że ludzie mają 450W pseudozasilacze kupowane w marketowych zestawach razem z obudową i producenci kart zabezpieczają się w jakiś sposób podając zawyżone zapotrzebowanie na prąd. A na zasilaczach niestety często się oszczędza kupując zestaw, za co później słono się płaci. Poza tym lepiej mieć pewną rezerwę mocy, bo zasilacz mniej się "poci" przez co dłużej pociągnie i będzie ciszej pracował. Edytowane 14 Grudnia 2008 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 No dobra, juz nie bede sie klocil ;) Tylko powiedzice mi jedno; po kiego wala w opisach mozna wyczytac, ze potrzebne jest 450W? Ze max. zuzycie pradu to 230W? Po co strasza ludzi? :) Lepszym rozwiazeniem by było podawanie wydajności z lini 12V ale jaki odsetek klientów się orientuje o co chodzi ;) A tak walną 450W i mają z głowy. I pamiętaj że z zasiłką jak z samochodem: jak będziesz ciągle piłować to trwałość będzie bardzo mała. Lepiej mieć zapas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gs7t4h Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 A powiedzice mi jeszcze, dlaczego trzy rozne sklepy podaja inne taktowania pamieci (1800, 1880, 1986) dla tego samego modelu karty (gigabyte)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 A powiedzice mi jeszcze, dlaczego trzy rozne sklepy podaja inne taktowania pamieci (1800, 1880, 1986) dla tego samego modelu karty (gigabyte)?Może dla tego że jakich ciul to wpisuje? Sklepy mają to do siebie już ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...