Bartholomew Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) Witam Nadszedł czas na wymianę bebechów mojego leciwego zestawu. Komputer będzie służył do gier + grafika 2d/3d (głównie zależy mi na wydajności w renderingu 3d). Propozycja na szybko jest taka: 1. Core i7 920 (bo wydajny ma być w liczeniu 3d i się dobrze kręci) 2. MSI Eclipse SLI (bo ma kilka fajnych bajerów, których nie mają inne w podobnych cenach i daje radę przy OC). 3. GTX 260. Konkretnie EVGA. (Czy faktycznie obcięcie Shaderów w tych kartach dało się odczuć? Nie wiem czy można jeszcze dostać te nie pochlastane :/ ). Karta ma uciągnąć gry w pełnej rozdzielczości LCD 1680x1050. 4. DDR3 2x1 GB OCZ Platinum Edition 1600 CL 7-7-7-20 (Tu niestety objawia się wąskie gardło finansów. Docelowo ma być w sumie 4GB, ale na razie mogę na pamięć wydać nie więcej jak +/- 350zł). Wszystko to ma pociągnąć Chieftec 570W (bez podkręcania - na razie). Jest w tym zestawie jakiś zgrzyt? (Jeszcze jedno pytanie ogólne - Dawno nie śledziłem cen sprzętu i nie wiem czy opłaca się jeszcze czekać na legendarne "obniżki poświąteczne". Czy takie zjawisko występuje jeszcze na rynku komputerów i czy może mieć wpływ na ceny "nowości" w stylu i7. Czekać na obniżki cen USD nie zamierzam, bo nie mam akurat pod ręką kryształowej kuli :/ ). Pozdrawiam! Edytowane 13 Grudnia 2008 przez Bartholomew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Dwie rady : 1. Kupuj gdzie indziej niż w komputroniku bo tylko przepłacasz , w innych sklepach ( esc.pl , proline.pl , morele.net itp. ) masz taniej . 2. Jak już chcesz GTX260 to bierz wersję Core216 , ma 216 SP zamiast 192 w zwykłym GTX260 , wersja od EVGA kosztuje praktycznie tyle samo co zwykły GTX260 EVGA ( w przypadku komputronika ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...