Skocz do zawartości
Bartholomew

Sensowne Cpu+mb+gpu+ram Za +/- 3500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nadszedł czas na wymianę bebechów mojego leciwego zestawu.

Komputer będzie służył do gier + grafika 2d/3d (głównie zależy mi na wydajności w renderingu 3d).

Propozycja na szybko jest taka:

1. Core i7 920 (bo wydajny ma być w liczeniu 3d i się dobrze kręci)

2. MSI Eclipse SLI (bo ma kilka fajnych bajerów, których nie mają inne w podobnych cenach i daje radę przy OC).

3. GTX 260. Konkretnie EVGA. (Czy faktycznie obcięcie Shaderów w tych kartach dało się odczuć? Nie wiem czy można jeszcze dostać te nie pochlastane :/ ). Karta ma uciągnąć gry w pełnej rozdzielczości LCD 1680x1050.

4. DDR3 2x1 GB OCZ Platinum Edition 1600 CL 7-7-7-20 (Tu niestety objawia się wąskie gardło finansów. Docelowo ma być w sumie 4GB, ale na razie mogę na pamięć wydać nie więcej jak +/- 350zł).

Wszystko to ma pociągnąć Chieftec 570W (bez podkręcania - na razie).

Jest w tym zestawie jakiś zgrzyt?

(Jeszcze jedno pytanie ogólne - Dawno nie śledziłem cen sprzętu i nie wiem czy opłaca się jeszcze czekać na legendarne "obniżki poświąteczne". Czy takie zjawisko występuje jeszcze na rynku komputerów i czy może mieć wpływ na ceny "nowości" w stylu i7. Czekać na obniżki cen USD nie zamierzam, bo nie mam akurat pod ręką kryształowej kuli :/ ).

Pozdrawiam!

Edytowane przez Bartholomew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie rady :

1. Kupuj gdzie indziej niż w komputroniku bo tylko przepłacasz , w innych sklepach ( esc.pl , proline.pl , morele.net itp. ) masz taniej .

2. Jak już chcesz GTX260 to bierz wersję Core216 , ma 216 SP zamiast 192 w zwykłym GTX260 , wersja od EVGA kosztuje praktycznie tyle samo co zwykły GTX260 EVGA ( w przypadku komputronika ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi