Gość Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Witam. Chciałem poprosić o poradę jaki nabyć zasilacz. Moja konfiguracja to: athlon x2 3800+ radeon x1800xt pe (130w) 1gb DDR (do świąt planuję dokupić drugi gigabajcik) 2 dyski (500gb barracuda 7200.11, oraz 40gb barracuda III) 2 karty PCI, 2 wentylatory, itp. Obecnie działam na niezawodnym chieftecu HPC 360-202 df ;) ale to już granica jego możliwości. Zastanawiałem się nad przejściem na bardziej energooszczędne komponenty, ale na razie wygrywa opcja zmiany zasilacza. Chciałbym ten sprzęt nieco podkręcić (~ +30%), zwłaszcza procesor. Moja płyta główna (nforce 4 sli) wymaga lini -5v. Tak to nie błąd, oprócz standardowych +12, +5, +3,3 jeszcze -5v Proszę o porady. Sprzęt może być nowy, może być z allegro. Nie zależy mi na bardzo dużych rezerwach wydajnościowych. chciałbym przeznaczyć do 150pln. Tak wiem, że mógłbym wszystko sprzedać, niedużo dołożyć i cieszyć się np. antkiem/phenomem na am2, ale brakuje mi czasu na reinstalowanie wszystkiego. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...