Skocz do zawartości
sepic

Monitor Sie Wylacza...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moj problem polega a tym ze gdy komputer laduje sie do windowsa to wylacza sie monitor. Poczatkowo myslalem ze to wina sterownikow wiec, uruchomilem sys. w trybie awaryjnym...monitor sie nie wylaczyl. Odinstalowalem sterowniki zainstalowalem zalecane drivery, jednak po uruchomieniu w normalnym trybie monitor sie znow wylaczyl. Przeinstalowalem system to samo. Zauwazylem jeszcze jedno ze jak monitor jest podpiety do pc analogowo to dziala do momentu wczytywania systemu, a pod dvi w ogole sie nie wlacza. Podlaczylem monitor pod laptopa i monitor dziala bez zarzutow (pod analogiem, dvi nie moge sprawdzic bo nie mam zlacza w laptopie), Moja konfiguracja: Asus K8N, Athlon 64 3000+, 2x 512 corsair xmspro 1x512 twinmos twister, AGP Gainward 7600gt, zasilacz NorthQ 400W, Monitor Fujitsu-siemens W19-1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to samo na monitorze crt podpietym przejsciowka dvi-dsub na 9600gso.

tylko ze ja mam taki myk, ze monitor w ogole sie nie zaskoczy, jezeli najpiew sie go wlaczy a potem kompa.

jezeli najpierw wlaczy sie kompa, potem monitor, to obraz sie pojawia, ale w momencie przejscia z ekranu ladowania windows do pulpitu znowu gasnie i twierdzi ze jest w "power save mode".

jedyna rada dla mnie to czekac z wlaczeniem monitora do zaladowania sie systemu.

troche to denerwujace ale idzie sie przyzwyczaic

na swieta bede mial dostep do innego monitora i wtedy zobacze co i jak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi