crazyboy Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Mam pewien problem: na moim xp zrobiło się coś takiego: kiedy wchodzę w mój komputer i na dysk c lub d pojawia się jakim programem chcę otworzyć zawartość, być może zostały wykasowane jakieś pliki ekspoatora windows przez przypadek nie wiem co zrobić tak jakby nie było eksploatora -> może jakieś pliki zostały wykasowane pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Wejdź przez "eksploruj" i pokasuj autorun.inf z katalogu głównego. I zainstaluj sobie jakiegoś sensownego antywira, bo to najgłupsze z możliwych wirusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyboy Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 nie mam nic takiego jak autorun.inf problem dalej istnieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 autorun.inf jest plikiem ukrytym (lub systemowym juz nie pamietam) wiec musisz opdowiednie opcje odznaczyc w opcjach folderow zeby go zobaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwok Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Oprócz tego że usuniesz plik autorun.inf musisz usunąć jeszcze kilka exe ale nazwy są zawsze inne. Radzę zainstalować kasperskiego lub noda nawet wersji 30 dniowej aby usunąć cały syf. Zaznaczam że plik autorun tylko blokuje dostęp a i tak wirus siedzi gdzie inndziej w pliku exe. A restart kompa po usunięciu pliku autorun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ściągnij COMBOFIX odpal i ciesz sie swoboda spacerowania po dyskach :razz: Dobry programik usuwający syfy a co za tym idzie naprawi Twój problem:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyboy Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 sformatowałem dysk d i już nie ma na nim problemu pozostał jeszcze dysk c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotekkotek Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 sformatowałem dysk d i już nie ma na nim problemu pozostał jeszcze dysk c Nie potrzebnie. Miałem to samo. Wystarczy, że zmienisz etykietę dysków na inną i po sprawie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...