Skocz do zawartości
Lucas21

Nowy Laptop Z Vistą Basic I Się Zacina, Czemu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem. Kupiłem wczoraj nowy laptop z wgraną Vistą Basic ( recovery się instalowało z ukrytej partycji ) Procek Core 2 Duo @ GHz, pamięć 2 gb i system się tnie. Otwieranie folderu zajmuje ok 6-7 sec. Jak tylko włącze jakiś film, program i potem wyłącze to wszystko wolno chodzi i się tnie... Gdy mam podłączoną kieszeń na USB 500 gb to już wogóle. Filmy chodzą tak, że głos jest w miare, a Video się tnie po kawałku. Mam laptop aktualnie procek 1,73 Ghz, 1 gb pamięć i chodzi płynnie, dysk na USB płynnie nic nie tnie, filmy się włączają w 3 sec, a na tym nowym z 23 sec i się tnie. Pomoże ktoś ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam laptop aktualnie procek 1,73 Ghz, 1 gb pamięć i chodzi płynnie, dysk na USB płynnie nic nie tnie, filmy się włączają w 3 sec, a na tym nowym z 23 sec i się tnie. Pomoże ktoś ???

Zainstaluj system własnoręcznie i go odpowiednio skonfiguruj. Edytowane przez Rikki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj system własnoręcznie i go odpowiednio skonfiguruj.

Jak go uruchomiłem to dopiero zaczął się instalować. Instalowałem go własnoręcznie wg. instrncji jakie wyskakiwały mi co mam robić...

Jak skonfigurować, o jaką konfiguracje ci chodzi ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty piszesz za bzdury. Na 2 gb vista chodzi bardzo fajnie. mam lapka z 2 gb i smiga ,system z recovery zainstalowany i nic takiego się nie dzieje co kolega pisze.Uruchom Menadżera zadań zobacz jakie masz obciążenie procesora jak nic nei robisz i jak coś otwierasz. Dysk podczas otwierania katologów cały czas czyta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty piszesz za bzdury. Na 2 gb vista chodzi bardzo fajnie. mam lapka z 2 gb i smiga ,system z recovery zainstalowany i nic takiego się nie dzieje co kolega pisze.Uruchom Menadżera zadań zobacz jakie masz obciążenie procesora jak nic nei robisz i jak coś otwierasz. Dysk podczas otwierania katologów cały czas czyta?

Jak nie robie nic to od 50 - 80 % procek. Jak robie to 100 %. Ramy jak robie to 987mb pisze, a jak nic nie robie 690-740 mb. Dysk ( to oznaczenie na lapku takie jakby pudełko wygląda ) świeci się nonstop. Gdy dopiero włącze lapka to foldery się otwieram praiwe tak szybko jak na moim stary, a jak zacznie coś robić i chce wejść w folder to z 16 sec czekam aż się otworzy i całe pole i po jakimś czasie się otwiera...

Jak chcę film oglądnąć to się włącza ok 30 sec jak nie dłużej i się tnie, jak program włącze to chodzi, ale nie lepiej niż na moim starym. Myślałem, że z takim procek to będzie chodziło z 2-3 razy szybciej niż na moim starym lapku, a tu odwrotnie jest. Wogóle kopiowanie trwa dłużej, a powinna kilkanaście sec 700 mb nie ???

To widzę, że kolega ' inny ' ma podobnie jak ja. System z recovery, Vista, 2 gb i śmiga, a umnie nie. Dasz rade coś pomóc ??? mógłbyś pisać na gg jak coś wiesz będzie szybciej 3474143. dzięki z góry.

Edytowane przez Lucas21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi