Lucas21 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Mam taki problem. Kupiłem wczoraj nowy laptop z wgraną Vistą Basic ( recovery się instalowało z ukrytej partycji ) Procek Core 2 Duo @ GHz, pamięć 2 gb i system się tnie. Otwieranie folderu zajmuje ok 6-7 sec. Jak tylko włącze jakiś film, program i potem wyłącze to wszystko wolno chodzi i się tnie... Gdy mam podłączoną kieszeń na USB 500 gb to już wogóle. Filmy chodzą tak, że głos jest w miare, a Video się tnie po kawałku. Mam laptop aktualnie procek 1,73 Ghz, 1 gb pamięć i chodzi płynnie, dysk na USB płynnie nic nie tnie, filmy się włączają w 3 sec, a na tym nowym z 23 sec i się tnie. Pomoże ktoś ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) Mam laptop aktualnie procek 1,73 Ghz, 1 gb pamięć i chodzi płynnie, dysk na USB płynnie nic nie tnie, filmy się włączają w 3 sec, a na tym nowym z 23 sec i się tnie. Pomoże ktoś ???Zainstaluj system własnoręcznie i go odpowiednio skonfiguruj. Edytowane 13 Grudnia 2008 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas21 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zainstaluj system własnoręcznie i go odpowiednio skonfiguruj. Jak go uruchomiłem to dopiero zaczął się instalować. Instalowałem go własnoręcznie wg. instrncji jakie wyskakiwały mi co mam robić... Jak skonfigurować, o jaką konfiguracje ci chodzi ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 co ty piszesz za bzdury. Na 2 gb vista chodzi bardzo fajnie. mam lapka z 2 gb i smiga ,system z recovery zainstalowany i nic takiego się nie dzieje co kolega pisze.Uruchom Menadżera zadań zobacz jakie masz obciążenie procesora jak nic nei robisz i jak coś otwierasz. Dysk podczas otwierania katologów cały czas czyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas21 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) co ty piszesz za bzdury. Na 2 gb vista chodzi bardzo fajnie. mam lapka z 2 gb i smiga ,system z recovery zainstalowany i nic takiego się nie dzieje co kolega pisze.Uruchom Menadżera zadań zobacz jakie masz obciążenie procesora jak nic nei robisz i jak coś otwierasz. Dysk podczas otwierania katologów cały czas czyta? Jak nie robie nic to od 50 - 80 % procek. Jak robie to 100 %. Ramy jak robie to 987mb pisze, a jak nic nie robie 690-740 mb. Dysk ( to oznaczenie na lapku takie jakby pudełko wygląda ) świeci się nonstop. Gdy dopiero włącze lapka to foldery się otwieram praiwe tak szybko jak na moim stary, a jak zacznie coś robić i chce wejść w folder to z 16 sec czekam aż się otworzy i całe pole i po jakimś czasie się otwiera... Jak chcę film oglądnąć to się włącza ok 30 sec jak nie dłużej i się tnie, jak program włącze to chodzi, ale nie lepiej niż na moim starym. Myślałem, że z takim procek to będzie chodziło z 2-3 razy szybciej niż na moim starym lapku, a tu odwrotnie jest. Wogóle kopiowanie trwa dłużej, a powinna kilkanaście sec 700 mb nie ??? To widzę, że kolega ' inny ' ma podobnie jak ja. System z recovery, Vista, 2 gb i śmiga, a umnie nie. Dasz rade coś pomóc ??? mógłbyś pisać na gg jak coś wiesz będzie szybciej 3474143. dzięki z góry. Edytowane 13 Grudnia 2008 przez Lucas21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 cos Ci miesza w systemie. Moja vista na 2gb ramu smiga bardzo sprawnie, sprawniej niz xp na tym sprzęcie (to chyba wina sterowników xp). Stanowczo masz cos skopane w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zobacz jaki proces podczas bezczynności obciąża procesor i go zabij.Potem antyvirus. A najlepiej kilka.Napisz też tutaj co to za proces. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...