AceDude Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Czółko!We wtorek dotacja mnie czeka, także w końcu mam okazję wymienić swojego własnego zdechlaka. Trik jest taki, że podzespoły chcę kupić na arest.pl - jest niedaleko mnie, z gwarancją nie będzie problemu, no i najważniejsze - będzie go można wziąć na raty. W chwili obecnej mam ułożony taki zestawik: Asus P5Q Pro Core2Duo E8400 GeForce GTX260 AMP2 Zotaca Geil DDR2 800 - dobre pamięci, ale podkręcanie nie wchodzi w grę - śmiało możecie polecić coś innego - SPRAWDZONEGO Samsung HD322HJ z serii F1 Cooler Master Silent Pro M500 Jaką nagrywarkę polecacie? Za wszelkie odpowiedzi, tym bardziej wartościowe propozycje - z góry dziękuję. Przypominam - w grę wchodzi tylko oferta z arest.pl! Aha - jeżeli ktoś z was ma doświadczenie z nLine - zapraszam tutaj - http://www.msfn.org/board/index.php?showforum=89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) Zestaw ogólnie OK z wyjątkiem ramu. W arescie zbyt dużego wyboru niema ale szczerze mówiąc od tych Geili wolałbym już 2x2gb Kingstona lub goodrama 800mhz. Zatem celuj coś z tych wymienionych. Co do nagrywarki to proponowałbym Pioneera DVR 216 ale niestety w tym sklepie go niema. Edytowane 13 Grudnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceDude Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Dzięki. Z ramem trochę problemu jest, kurde. Zdecydowałem się na Dragony Geila. Niby ludzie na nie miauczą - ale pokażcie mi jakąś recenzję wersji PC2-8500. Więcej jej kręcić chyba nie będę. Aktualnie zestaw prezentuje się tak: 1025 ZOTAC GF GTX 260 AMP2 0665 Intel Core 2 Duo E8400 3,00GHz 0475 Asus p5q pro 0315 TAGAN TG600-U33II 0150 SAMSUNG 320 GB HD322HJ 0155 Geil Black Dragon PC2-8500 x2 0109 ASUS DRW-2014L1T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zobacz jak padacznie kręci się 2x1GB, a 2x2Gb to już nawet nie chce myśleć co będzie. Klik, ledwo 1010mhz na 2,4v robią ;/ bierz lepiej jakieś Kingstony albo goodramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuey Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 zalecam przejscie sie do proline.pl jest taniej, tez mozna wziaz na raty a tez jest zaraz obok ; } np. e8400 - 40zl taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceDude Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Fredek - kurde, nic konkretnego mi nie powiedziałeś. Biorę wersję 8500, ty dałeś linka do recenzji 6400. Chyba więcej niż firmowe 1066 nie będę od nich potrzebował? Bo po co? :) Jedyne, co zrobię, to dokupię niedługo drugi taki zestawik, więc łącznie będzie tego 4x1GB. fuey - taniej, ale są z nimi niezłe jaja niekiedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 No to gdyby te Geile chociaż te swoje 1066mhz zrobiły jak im jest dane to by było dobrze. Zaryzykować możesz. Sam zobaczysz czy był to dobry wybór czy nie, wiedz jednak że z Black Dragonami to różnie bywa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceDude Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Ktoś z dobreprogramy.pl mi je polecił (właściciel tych kostek) - także powinno być ok. PC chyba będzie złożony w tej firmie, także poproszę, żeby mi go uruchomili przy mnie - jak nie pójdą na 1066 to po prostu poproszę o inne pamięci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Taa... Uruchomią i może jeszcze podkręcą na życzenie... No i co ma "ktoś z dobreprogramy.pl" do PurePC, które jest również forum OC.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceDude Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Kurde, ale jaja :D Patrzcie, co znalazłem: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...499&katid=3 - także wezmę na początek dwie takie i puszczę je w dual channel. Chyba dobry wybór, co nie? hehe Ludzie marudzą na zasilacz (konkretniej hałas, jaki wydziela), któy wybrałem. Ale, kurde, ecenzje wypadają dobrze. Nikt na hałas nie narzekał, a podają, że jago max db to 30-40 - więc jak najbardziej okej. Może ktoś wie o tym coś więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 że jago max db to 30-40 Różnica 3db odczuwa się jako mniej więcej 2 krotne wzmocnienie natężenia dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuey Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Chyba dobry wybór, co nie? hehe w prolajnie masz w tej cenie Kingamax 2gb 1066 . . . hehe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceDude Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 ZeDpl - no tak, taki już głupi ten nasz narząd słuchu. Z drugiej strony - jest to hałas podany przy dużym obciążeniu (SLI) - a takie będzie tylko podczas grania - więc no problem. W trybie stand-by jest cichutko. fuey - trudno. Komputer kupuję w arescie. Faktycznie - ram jest drogi, ale cóż. Dużo dobrego słyszałem o tych pamięciach, więc chyba są warte dopłacenia, tymbardziej, że nic lepszego w ofercie nie mają (co jest po prostu nieporozumieniem...) - chyba temu nie zaprzeczysz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuey Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 no nie zaprzecze ze arest jest nieporozumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceDude Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Nie przesadzaj. Ceny mają w porządku (nie licząc tego ramu). Zestaw więc wygląda tak: 0939 ZOTAC GF GTX 260 AMP2 0655 Intel Core 2 Duo E8400 3,00GHz 0475 Asus p5q pro 0315 TAGAN TG600-U33II 0170 SAMSUNG 320 GB HD322HJ 0198 GOODRAM DDR2 1024 MB pc7200 GP900D264L5/1G x2 0109 ASUS DRW-2014L1T ---- 2861 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 A ja również nie poprę Arest. Np. w ESC możesz mieć A-Daty 2x2GB Extreme Edition. I nawet Xeon E3110 jest tam w tej cenie. Zwłaszcza, że lepiej wziąć HD4870 1GB oraz napęd Pioneer DVR-216. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceDude Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zwłaszcza, że lepiej wziąć HD4870 1GB oraz napęd Pioneer DVR-216.GTX260 jest lepszy. Amen. Napęd Asusa mi wystarczy, jest sprawdzony. Xeon xeonem, nie jest mi potrzenbny do szczęścia. Zresztą - to praktycznie to samo. E8400 na 3-3.5GHz jest w 100% wystarczający do każdego zastosowania. No i zawsze można go wymienić, no nie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 E3110 na 4GHZ na pewno będzie lepszy i na pewno nie będzie przytępiać karty graficznej. Na 3-3,5GHZ, to nie to samo..... Można go wymienić... A szastasz kasą na lewo i prawo? Zresztą jak wiesz lepiej, to rób jak chcesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceDude Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Kurde, to w ilu sklepach ja mam to kupić? Xeon to szpanerstwo. E8400 bez problemu pójdzie na 4ghz, jaki to problem? Niby ktoś tam marudził, o środku wafla - ale skąd oni to, kurde, wiedzą? Przecież to czysta teoretyka! Dzięki, za próbę pomocy, ale kurde, nie mów, że 8400 << xeon. Przecież to ten sam procesor pod inną nazwą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Kurde, to w ilu sklepach ja mam to kupić? Xeon to szpanerstwo. E8400 bez problemu pójdzie na 4ghz, jaki to problem? Niby ktoś tam marudził, o środku wafla - ale skąd oni to, kurde, wiedzą? Przecież to czysta teoretyka! Dzięki, za próbę pomocy, ale kurde, nie mów, że 8400 << xeon. Przecież to ten sam procesor pod inną nazwą. 1. Kup choćby w ESC. Masz średnio najtaniej. 2. Xenon to lepsze E8400. Wyselekcjonowane E8400. I do tego z niższym V. Tak ciężko to zrozumieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Próbę pomocy? Lepiej coś sprawdzaj, zanim zaczniesz coś gadać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceDude Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Wszystkie propozycje, które mi zlożyliście sprawdzałem najpierw na google, benchmarku, egieldzie. Na cenie mi nie zależy jakoś szczególnie, bo rozłoży się ona na raty, które nie są żadnym problemem. 2. Xenon to lepsze E8400. Wyselekcjonowane E8400. I do tego z niższym V. Tak ciężko to zrozumieć?(Tak na serio - jakby był ten procek w arescie dostępny - pewnie bym się nim szczególniej zainteresował) Takie słuchy chodzą. Niższe napięcie może to potwierdzać. Ale jak to udowodnisz? :) A, co powiecie o zmianie ramu na ten: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...562&katid=3 ? Edytowane 15 Grudnia 2008 przez AceDude Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Myślę że nikt tu Ci więcej nie pomoże i tak kupisz co będziesz chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceDude Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Trudno, żebym kupił to, czego nie chcę :) Dobra, benchmarki niedlugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...