Skocz do zawartości
izded

Super Dziwny Problem!

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem radeona 4670 z asusa. Odkąd go zamontowałem dzieją się niewyjaśnione rzeczy z moim kompem. Wszytko chodziło spokojnie przez 1 dzień, testy na podkręconym procku i karcie. Na 2 dzień komp się resetuje co jakieś 10 min, w trakcie pisania tego postu się to także stało. Wygląda na to że resety nie mają związku z obciążeniem, zdarzają się w trakcie przeglądania stron i słuchania muzyki. Przed samym resetem jest zauważalne momentalne spowolnienie i zacięcie winampa i reset. Kolejne dziwne zjawisko to że winamp i przeglądarka samowolnie się wyłączają w trakcie pracy. tak samo ekspolrator się resetuje widać samą tapetę i po chwili wszytko wraca do normy :blink: takich dziwów to ja jeszcze nie widziałem. Od razu wyjaśniam że zasilacz mam spoko delta/chieftec 400 wcześniej bez żadnych problemów ciągnął kręconego 8800GT i x1950PRO. Karta działa na sterach 8.11 bo jak instalowałem te z płyty to wyświetlała artefakty znaczy niebieskie pasy przez cały ekran. Wyjaśniłem sprawę jak najdokładniej mogłem proszę o pomoc bo już nie wytrzymuje z tymi resetami. Czy to wina sprzętu czy nie wiem jakiegoś super wirusa? Kasper nic nie wykrył, po formacie to samo :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ale czego nie rozumiesz ?

Oczywiste jest przeciez po tym co napisales ze karte na serwis trzeba- co ci forum pomoze ?

właśnie dlatego napisałem ze nie wiem czy to karta bo smarka przechodzi normalnie z włączona mp3 i skanem ad adware w tle, grać się da, myślałem że to może być atak z zewnątrz, bo przy wyłączonym necie był nawet spokój. Za czyjąś radą wsadziłem inny ram, goodram w miejsce geila i narazie jest spokojnie, ale zobaczę co się będzie działo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Miałem bardzo podobną sytuację z radeonem 4830. Chodził stabilnie lekko podkręcony, aż pewnego pięknego dnia zaczeły sie resety. Zdjąłem OC z karty dalej to samo, więc zabrałęm się za oględziny sprzętu. I u mnie przyczyna się znalazła. A był nią stojący wentylator na karcie. Dodam jeszcze, że niektóre gry chodziły w miarę normalnie, jak wentyl załapał normalne obroty. Jednak szkoda już się stała. Karta po zmianie chłodzenia dalej potrafiła się wyłączyć praktycznie przy zadnym obciążeniu i mogłem zapomnieć o trybie 3D. Więc jak najbardziej na serwis, tylkko żądaj jakieś karty w zamian bo swoją odzyskasz dopiero w okolicach sylwestra lub nowego roku. Swoją droga też firma ASUS

Edytowane przez smiglo83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi