Skocz do zawartości
Daniello644

Myszka A4tech X-750 Red Fire - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jakiś czas temu kupiłem ową myszkę i mam z nią problemy....

Opis problemu:

Myszka się jakby sama odłącza (nie pali się swiatełko od DPI) i nic nie idzie zrobić ;/ próbowałem już podłączać ją do innych portów USB (mam ich 6) i działa tylko na 2 z nich ! Nie ejst to wina myszki gdyż byłem na turnieju w grę sieciową gdzie trzeba było przynieść swój sprzęt i chodziła bezbłędnie przez ok. 2h....

Sytuacje:

1.Czasami mam tak iż "buszuję" po internecie i nagle sama się wyłącza... kursor staje i nie chce się ruszyć. Zdarza się to czasami kilkadziesiąt minut po uruchomieniu systemu lub czasami po kilku godzinach....

2.Gdy gram w gry (obojętnie jakie - i tu też odpada, że wina gier) myszka staje i dzieje sie to samo co w pkt. 1 z tym, że dzieje się to szybciej... raz sobie trochę pogram a raz kilka minut... nawet sekund !! i się wyłącza.

Dodatkowe informacje:

-zainstalowane sterowniki

-nie uszkodzona myszka

-nie odkręcana

-nie zaśmiecona (brudna)

-wszystko w jak najlepszym porządku

Co może być tego skutkiem?? Proszę o szybką odpowiedz. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w menadżerze urządzań znajdź swoją mychę. Wejdź we właściwości i w zakładce "zarządzanie energią" sprawdź czy masz może zaznaczone "zezwalanie wyłączania urządzenia w celu oszczędzania energii" czy jakoś tak....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam X-750 snake wiec to samo i miałem to samo tylko że ja nie mam zainstalwoanych driverów bo mi ET wysypują i pomogło mi odznaczenie tak odznaczenie "zezwalaj temu urządzeniu na wznawianie pracy komputera" czyli to samo inaczej np. przy respawnie w ET myszka się wyłączała i trzeba było poruszać i ponawalać w przyciski co się=śmierć lub w necie wystarczyło nie ruszać myszką kilkanascie minut i się wyłaczała i znów trzeba było poruszać poklikac ;) teraz jest ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej w ustawieniach hubow usb wylaczyc oszczedzanie energii

wznawianie pracy tez powinno byc odznaczone jesli ktos odpala kompa z klawki na przyklad - a mychy potrafia slac komunikaty nawet jak ich nie tykamy wiec fane kwiatki potem sie dzieja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi