durczyn Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) Googlowałem sporo i nic konkretnego nie mogłem trafić. Możecie coś polecić w tej sprawie ? Namiary, ceny (Warszawa, okolice) Moje auto ma trochę już poniszczony lakier na karoserii i chrom na klamkach. Żadnych ubytków ko pełno rysek z myjni automatycznych etc. Dodatkowo chętnie bym wyprał tapicerke welurową i ogólnie odświeżył auto. Sam nie chce tego robić bo np brak maszynki do polerowania z końcówką czy preparatów. Chętnie bym oddał auto pod taki zabieg. Nie potrzebuje powłok ochronnych czy innych super bajerów. Wystarczy usunąć ryski z lakieru, chromu no i tapicerke odświeżyć. Zna ktoś taką firmę w Wawie i okolicach, która by to zrobiła w przystępnej cenie, wszystko na raz ? Edytowane 19 Grudnia 2008 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Przed sprzedażą niezły trick. Od tapicerki są specjalne myjnie ręczne. Koszt około 50-100zł. A lakier do polerowania każdemu lakiernikowi - 200zł (jeżeli nie masz ubytków w lakierze to samochód wygląda jak nowy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 a gdzie takie ceny? niedaleko mnie jest zakład gdzie tylko piorą tapicerki za 350zł.... ja z polerką razem etc bym mógł dać do 400. Auta nie sprzedaje. Postanowiłem, że jak jednak nowego kupować nie będę to obecne sobie odnowie : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 http://www.allegro.pl/item497213410_pasta_..._najtaniej.html + http://www.allegro.pl/item498345972_turtle...echnologia.html i jedziesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Jak jest z trwałością takiego czegoś. Do pierwszego mycia karcherem czy trochę dłużej? Najlepiej niech się wypowiedzą Ci co stosowali. a gdzie takie ceny? niedaleko mnie jest zakład gdzie tylko piorą tapicerki za 350zł....Widzę że w warszawce ładnie zdzierają. Osobiście oddaję autko na takie mycie za tydzień- 150zł (małopolska). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Jak jest z trwałością takiego czegoś. Do pierwszego mycia karcherem czy trochę dłużej? Najlepiej niech się wypowiedzą Ci co stosowali.Prawdziwa polerka daje dlugotrwaly efekt, jak szanujesz auto to wrecz na lata. Mycie nie ma nic do tego, bo jest to zabieg mechaniczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 ja po zabiegu oczywiście mycie ręczne tylko gąbką, nawet nie szczotką z plastikowymi włóknami czy twardym włosiem MaSell, do tego maszynka potrzebna : ) ręcznie nie zrobie tego auta w całości bo mi łapy odpadną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 MaSell, do tego maszynka potrzebna : ) ręcznie nie zrobie tego auta w całości bo mi łapy odpadnąMaszynką to by ci dopiero łapy odpadły, to tylko wyglada na takie przyjemne ;) . Do tego masz mase pyłu, ktory bedzie we wnekach na drzwi, pod maska etc ;) . Gąbeczka, szmateczki i jazda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 a widziałeś jak to sie robi zawodowo ? nawet w opisie aukcji jest napisane jak to robić recznie, w jeden dzień bym całego auta dokładnie nie obleciał. Na razie dostałem cynk o lakierniku co robi taniej po godzinach pracy, dorabia sobie w Wawce. Podjade i sie rozejze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) a widziałeś jak to sie robi zawodowo ?Widzialem kazdego dnia, przez pol roku ;) Recznie to 2-3h zabawy emeryckim tempem. Edytowane 14 Grudnia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 ja po zabiegu oczywiście mycie ręczne tylko gąbką, nawet nie szczotką z plastikowymi włóknami czy twardym włosiemZadna gabka...!!! piasek z auta plus gabka...fajne rysy wychodza :] tylko szczota z miekkim wlosiem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) piasek najpierw spłukany ? MaSell, to czemu maszyna robi sie to 6h ? to nie jest zwykła polerka by bardziej sie swiecił lakier... Edytowane 14 Grudnia 2008 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) Wolniej, bo taka maszyna poleruje sie gdy masz mega rysy, byl malowany jakis element auta etc. Druga sprawa, okraglych elementow czy zakamarkow maszyna nie zrobisz tak łatwo. W ramach "odswiezenia" imho tylko recznie, chociazby ze wzgledow finansowych PS Jaka to jest niezwykła polerka? ;) Edytowane 14 Grudnia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Wolniej, bo taka maszyna poleruje sie gdy masz mega rysy, byl malowany jakis element auta etc. Druga sprawa, okraglych elementow czy zakamarkow maszyna nie zrobisz tak łatwo. W ramach "odswiezenia" imho tylko recznie, chociazby ze wzgledow finansowych PS Jaka to jest niezwykła polerka? ;) jak wspomniałem chce usunąc rysy po myjniach automatycznych a nie nabłyszczyć lakier by sie świecił a nadal były na nim rysy, zrozum wreszcie xD, ręcznie nie zrobię tego dokładnie, równo... pozatym to trzeba by zrobić w jakimś pomieszczeniu. Ręcznie niektóre elementy próbowałem chyba z pastą tempo, to fakt świeci sie jak lustro, które wygląda jakby było porysowane xD. Z daleka niewidać ale z bliska w pełnym słońcu podniszczony ten lakier i wymaga fachowej opieki a nie zabawy z nudów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 pranie tapicerki za pomocą specjalnego odkurzacza piorącego 100-150zł full, polerka - zwykłą pastą scierną to koszt w granicach 200-300zł natomiast polerowanie lakieru na gorąco około 500-600zł, nie poleruj samochodu sam bo spobie lakier poprzecierasz i więcej szkód z tego będzie niż to warte. Takie ceny są w Małopolskim, na co dzień mam do czynienia z handlem samochodami wiec już kilku lakierników obleciałem i tyle przeważnie biorą za takie przyjemności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ceny przystępne i to bardzo, za każdym razem jak czegoś potrzebuje zaczynam żałować ze w Warszawie sie urodziłem... to sie nazywa róznica w cenie O_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jak chcesz, to mogę postarać się załatwić namiary na gościa, który robi kompleksowe pranie całego wnętrza i furka wygląda jak nowa... koleś ma sprzęt i podjeżdża nawet w umówione miejsce. Co prawda nie wiem jak wyjdzie to pranie teraz, bo najlepiej prać jak jest ciepło wtedy wnętrze szybko wyschnie. Nie znam ceny, ale sam miałem zamiar wyprać wnętrze, tyle, że autko skasowane zostało. Jak chcesz, to może uda załatwić się numer i sobie przedzwonisz orientacyjnie popytasz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Jak z Warszawy to chętnie, na PW PS: Jak profesjonalnie umyć AUDI R8 : ) , fajne fotostory : ) http://www.audinow.com/articles/r8detail.php POST POST SCRIPTUM: Byłem u lakierników 2. Pierwszy: (Warszawa,Arkuszowa 57) Sympatyczny facet, jeździ JEEPem Grand Cheerokie, siedzi na forum o jeepach, znajomym z forum lakieruje terenówki znacznie taniej. Tam go wychwyciłem, pojechałem, poznałem... warunki na miejscu wporządku, szkoda ze tak daleko od mojego miejsca zamieszkania. No ale... ja opisuje swój lakier na swoim aucie co i jak, on duma, mówi, podpowiada i zaczyna mówić że "to chyba trzeba bedzie mechanicznie... sporo sie zejdzie, wieczorem odbiór by był, trzeba specjalnej pasty użyć...tempo etc sie nie nadaje" Tak o tym opowiadał jakby to było coś niezwykłego, oczywiście miałby to zrobić po godzinach, nie swoim sprzętem w nieswoim warsztacie bez kosztów czy podatku... poprosił na czystko 400zł... Gość miły etc ale kawał drogi i 400zł... Drugi: (Warszawa, Piaseczno, Raszyńska - Krasickiego) Sympatyczny facet, ja mówie co chce zrobić i dlaczego, ze lakier z ryskami etc... A on w sumie nie oglądając auta mówi, prosze w nowym roku sie zgłosić, przypomnieć o sobie, to bedzie 400zł, oczywiście tylko mechaniczna, potem na to wosk, odbiór w dzień by Pan lepiej widział efekt. Zakład 1,5km od mojego domu (nie mają www, ogłoszeń etc ale zarejestrowani jako firma). Schludnie, szybko, czysto, miło. I tutaj sie skłaniam. Tapicerke przepiorę sobie sam bo z zewnątrz juz poruszam sie po takich miejscach gdzie wrecz trudno uszkodzić lakier obtarciem etc. Natomiast tapicerka... wożę różne rzeczy , trochę osób, piach, kurz, no różne przedmioty xD. To sie szybciej brudzi i łątwiej zabrudzić, wiec efekt po praniu w zakładzie bedzie krótki to sie nie opłaca, sam przelece środkami tak by po prostu odświeżyć Edytowane 19 Grudnia 2008 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...