ja93xdxd Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam. Jestem kompletnie zielona w tych sprawach więc proszę o pomoc. Mam mały problem w sprawie internetu. Więc kupiłam sobie laptopa i chciałabym go podłączyć do internetu poprzez odpięcie kabla z PC i wpięcie do laptopa. Wszystko jest ok do moment podpięcia kabla. Kabel jest internetu niema :( słyszałam że trzeba to jakoś ustawić ale bladego pojęcia nie mam jak :( proszę o pomoc z góry wielki THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 co to za internet, na PC działa ? Zapewne trzeba sterowniki jakieś zainstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Jaki dostawca internetu? nie sterowniki a najprawdopodobniej adres MAC jezeli tak to: spisz adres fizyczny z karty sieciowej w stacjonarnym i przypisz go do karty sieciowej w laptopie adres ze stacjonarnego znajdziesz: start->uruchom> cmd ipconfig /all pozniej na lapku w menadzerze urzadzen, w opcjach karty sieciowej wpisz wczesniej spisany adres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja93xdxd Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Air Bites. Kurde wpisuje ale nie wiem dokładnie gdzie który kod wpisać :( bo na laptopie pisze że mam dwie karty :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 W IPCONFIG na kompie, w ktorym keidys był internet spisz adres karty ethernet sieci bezprzewodowej, chodzi o adres fizyczny. W laptopie wejdz w menadzer urzadzen (prawy guzik na moj komputer -> własciwosci -> sprzet ->menadzer...) Tam znajdz Karty sieciowe i musisz znalesc tam akrte sieciową bezprzewodową,ale nie wiem jaką karte sieciową posiadasz. Podaj wszystkie karty jakie tam widzisz i powiem CI do której musisz wpsiac ten swoj adres. Jak juz bedziesz wiedziala, która to karta,wtedy prawy guzik na niej i wlasciwosci -> zaawansowane -> i cos podobnego do: NETOWRK ADRESS i z boku zmien kropkę z "Nieobecna" na pole gdzie mozna cos wpisac i przepisz ten adres fizyczny spisany z poprzedniego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...