Djrufus Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam . Mam płytę K7S5A z procesorem AMD Althon XP 1600+. Działała ok 2 lata i pojawił się problem. komputer resetuje się po czym wyświetla komunikat POZA ZAKRESEM CZĘSTOTLIWOŚCI, CZ. POZIOMA 27,9 KHZ CZ. PIONOWA 53,0 HZ CZĘSTOTLIWOŚĆ PRACY 30 - 71 KHZ, 50 - 160 HZ. po zresetowaniu komputera pojawia się okno z trybem awaryjnym itp. i tam wybieram URUCHOM SYSTEM WINDOWS NORMALNIE. komp się resetuje i op ponownym wybraniu tego komunikatu startuje system windows xp. Niewiem co mam z tym zrobić ? może ktoś mi pomoże... Byłbym bardzo wdzięczny. :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Coś nie tak ze sterownikami, prawdopodobnie od karty graficznej. Poza tym, masz coś takiego jak zbiorczy topik o ECS K7S5A, i tam powinienes napisac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djrufus Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ale ja mam nową kartę z orginalnymi sterownikami i niweiem co mam robić. Próbowałem wejść w tryb awaryjny, ale komputer się resetuje inne funkcje też działają w podobny sposób. Wymieniłem zasilacz, taśmy inną kartę graficzną i nic nie pomogło. Myślałem, że to wina monitora ale próbowałem na innym i też pojawia się błąd. Proszę o pomoc :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Wymieniłeś chyba wszystko poza sterownikami do karty graficznej. Najlepszym wyjściem będzie dla Ciebie format i reinstalacja systemu :P Należało na poprzedniej karcie odinstalować sterowniki z tej karty oraz usunąć pozostałości po sterownikach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Kondensatory na plycie nie popuchniete przypadkiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djrufus Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Nie patrzyłem na płytę i nie widziałem nic co by mnie zaniepokoiło . :blink: Ok spróbuje. Mam jeszcze jedno pytanko . Niewiesz gdzie moge znaleść BIOS do tej płyty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djrufus Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Oki już sobie poradziłem . Zamykam post :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...