chrums Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich i prosze o jakąś pomoc i sugestie w moim problemie: a więc tak mam internet który jest rozdzielony routerem 2x komputery(w tym mój) po kablu i sporadycznie 1 po wifi, problem polega na tym że na moim komputerze po jakimś czasie ginie net, otoczenie sieciowe działa moge przegladać zawartość innych komputerów, pingi np do wp.pl idą ale część ginie, gg i strony nie działają nie moge się zalogować do routera, dodam że na innych komputerach net działa. Nie bardzo wiem jak podejść do tej sprawy, system jest czysty sp2 i wszystkie aktualizacje, w trakcie jak mi padł wpisywałem ręcznie DNS-y, naprawiałem sieć, wyłaczałem sieciówke w menadzeże i nic nie pomagało jedynym rozwiązaniem jest restart lub wyloguj, jakieś pomysły? Edytowane 14 Grudnia 2008 przez chrums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jedyne co w tej chwili przychodzi mi do głowy to "Zezwalaj temu komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii"... Spróbuj to wyłączyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Mnie to wyglada jakby cos z DNSami,ale wtedy na drugim kompie tez nie powinno byc neta. Moze na Twojej sieciowce gubią sie DNSY, sprobouj w ustawieniach karty wpsiac je na sztywno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Z DNSami na pewno nie, po 1 jak zauważyłeś na innych komputerach też raczej nie było by Internetu, a po 2 GG by mu działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...