crackers Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Mam do kupienia okazyjnie GF4 Ti4200 AGP 8x 64MB tv-out za 560zł. I w tej cenie mam 2 powyzszych producentow: PALITA i Prolinka (PixelView). PYTANIE: Co wybrać? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Popatrz w podpis --- i wiesz co Ci powiem - że wolałbym pixelview ale akurat nie było ....Jak dla mnie robi lepsze karty od Palita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Hmmm... a nie pamieta ktos moze tego wzorka na obliczanie przepustowosci pamieci tak przy okazji... bo przy PALICIE jest podane 8gb/s i nie pamietam ilu to odpowiada MHz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 prolink jak najbardziej , kazdy idzie na core 300 mem 600 przyjamniej moj i paru kumpli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Diolek : jakies dodatkowe chlodzonko zastosowales ? ;) Ja bardziej niz w podpisie nie probowalem, ale moze sie pokusze w takim wypadku... ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 mam standardowe , normalnie dzialam na 300/600 a do testow np 3dmarka daje na 310/620 i w calym tescie na takich ustawieniach artefakty zadko sie pokazują , tylko na dragonatic to ztym smokiem , na innych niema Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Mój Prolink chodzi na 300/600 bez bólu i generalnie do karty nie mam zastrzeżeń . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 spoczko, cos czuje, ze bede zmienial zaraz wpis w sygnaturce ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 mam standardowe , normalnie dzialam na 300/600 a do testow np 3dmarka daje na 310/620 i w calym tescie na takich ustawieniach artefakty zadko sie pokazują , tylko na dragonatic to ztym smokiem , na innych niema no to u mnie ciut gorzej :300/600 karta znosi bez najmniejszych artefaktów ale gdy dam już 305 na core lub 610 na mem karta pokazuje artefakty albo wyrzuca mnie z 3dmarka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Prolink mam doibre wspomnienia co do kart tej firmy. A z trego co widze teraz też są bardzo dobre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 z tych dwoch to chyba Prolinka, choc sam mam Gf3Ti200 128Mb Palita i kreci sie wysmienicie (obraz 2D na poziomie markowego radka8500 - wiem, bo mialem przez dwa dni oryginal 8500 w domu). Ale niedawno kupilem znajomemu gf4ti4200 Creativa (ag8x, 64Mb - tez niezle sie kreci) za 539zl (proline) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Według mnie Prolink przez ostatnie 2 lata bardzo poprawił jakośc swoich produktów i nie licząc bubla jakim jest radiator na Ti4200-8x (który trzeba lekko zmodować by pełnił swoją funkcję, zresztą miałem niedawno przypadkiem msi i tak samo źle zrobiony-nie dociska do pamięci) to produkty te są w swojej klasie cenowej chyba najlepsze. a palit - dla mnie kuppa. na tą kartę którą mam w podpisie przesiadłem sie chwile po posiadaniu prolinka ti4600 - różnica w jakości obrazu 2D - marginalna, naprawdę, co najwyżej przy 1600x1200 jakas dostrzegalna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Hmmm... jak problemy z chłodzeniem, to już ich nie ma! Otóż wystarczy zamówić w 4max-ie: + GeForce 4 Booster Thermaltake-a z CoolMod-em ( 75zł ) + Copper RAM Chip Cooler CRC-U01 ( 41zł ) + Arctic Silver 3 ( zasoby własne :) ) ...i możemy sobie kręcić ...i gapić w niebieską diodę moda :D I chyba tak zrobię ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Ale niedawno kupilem znajomemu gf4ti4200 Creativa (ag8x, 64Mb - tez niezle sie kreci) za 539zl (proline)Ciekawe... i dziwne zarazem, bo za tą cenę, to ja widziałem tylko z agp4x, a z 8x w ogole. Więc jak to jest? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Prolink- tylko poprawić smarowanie pod radiatorami. Gdyby mi kiedyś strzeliło do głowy kupiś NV, biorę prolinka w ciemno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Dijkstra popraw sobie sygnaturke link do 3dm2001 neidziala i chyba mas zdysk wiekszy od 40MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 crackers nierozumiem dlaczego porownujesz karte prolinka do palita :? prolink to juz nie jest ta sama firma z przed dwoch lat kiedy robila badziewne podzespoly teraz moze naprawde konkurowac z kartami z wyzszych polek. Sam jestem posiadaczem prolinka spokojnie chodzi na 300/600 uzywam ja od roku i (odpukac) zero problemow pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ja bym bral prolinka, mam juz druga karte tej firmy, a moj gts 2 to nawet ze spalonym jednym rezystorem dziala jak nowy ! :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Dijkstra popraw sobie sygnaturke link do 3dm2001 neidziala i chyba mas zdysk wiekszy od 40MB Co do linka w wyniku 3D marka, to go tam nie ma... Co do dysku, dzięki Co do Twojego MX400, to ostro go pojechałeś...ja u siebie core mogę i na 280, ale memorki już nie pojadą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 nie, wlasnie jakos lajtowo, bo jeszcze nigdy nie widzialem artefaktow,a podkrealem w detonatorach :) pozatym i tak w tym tyg sprzedaje karte, wiec moge ja troszke pognebic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 pixel view bez 2 zdan lepszy od jakiegos palita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 to cos kiepawy ten prolink skoro niby moze "konkurowac" z kartami z wyzszej polki. Moj MSI G4Ti4200-TD64 (MS-8870) idzie 330 core i 660 pamiec, chyba przesada jest porownywanie prolinka z "wyzsza polka" :wink: chociaz nie ukrywam ze z bardziej low-endowych producentow jest najlepsza alternatywa do produktow palita, sparkle'a czy nie daj boze art'a :) z pozdrowieniami dla wszystkich nvidiowcow 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Pixelview lepszy, do tego bardzo dobrze sie kreci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 to cos kiepawy ten prolink skoro niby moze "konkurowac" z kartami z wyzszej polki. Moj MSI G4Ti4200-TD64 (MS-8870) idzie 330 core i 660 pamiec, chyba przesada jest porownywanie prolinka z "wyzsza polka" :wink: chociaz nie ukrywam ze z bardziej low-endowych producentow jest najlepsza alternatywa do produktow palita, sparkle'a czy nie daj boze art'a :) z pozdrowieniami dla wszystkich nvidiowcow 8) niejaki Wofek z tego forum wykrecil :twisted: prolinka wyzej albo tak samo (na standardowym chlodzeniu oczywiscie) uzyj opcji szukaj a sie przekonasz :D :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 to cos kiepawy ten prolink skoro niby moze "konkurowac" z kartami z wyzszej polki. Moj MSI G4Ti4200-TD64 (MS-8870) idzie 330 core i 660 pamiec, chyba przesada jest porownywanie prolinka z "wyzsza polka" :wink: chociaz nie ukrywam ze z bardziej low-endowych producentow jest najlepsza alternatywa do produktow palita, sparkle'a czy nie daj boze art'a :) z pozdrowieniami dla wszystkich nvidiowcow 8) niejaki Wofek z tego forum wykrecil :twisted: prolinka wyzej albo tak samo (na standardowym chlodzeniu oczywiscie) uzyj opcji szukaj a sie przekonasz :D :) pozdrav Lagier to mial chlopak szczescie, tak jak napisalem z low-end'ow jest to chyba najlepsza karta ale to ze jakis egzemplarz poszedl na takich ustawieniach o niczym nie swiadczy. po prostu dobry egzemplarz sie trafil. juz niejedna osoba stwierdzila ze ti4200 od msi jest najlepszym wyborem, jednak jezeli ktos kasa nie grzeszy niech kupuje w ciemno pixelview (prolink) napewno sie nie zawiedzie pzdr ZoLtaR 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 to cos kiepawy ten prolink skoro niby moze "konkurowac" z kartami z wyzszej polki. Moj MSI G4Ti4200-TD64 (MS-8870) idzie 330 core i 660 pamiec, chyba przesada jest porownywanie prolinka z "wyzsza polka" :wink: chociaz nie ukrywam ze z bardziej low-endowych producentow jest najlepsza alternatywa do produktow palita, sparkle'a czy nie daj boze art'a :) z pozdrowieniami dla wszystkich nvidiowcow 8) niejaki Wofek z tego forum wykrecil :twisted: prolinka wyzej albo tak samo (na standardowym chlodzeniu oczywiscie) uzyj opcji szukaj a sie przekonasz :D :) pozdrav Lagier to mial chlopak szczescie, tak jak napisalem z low-end'ow jest to chyba najlepsza karta ale to ze jakis egzemplarz poszedl na takich ustawieniach o niczym nie swiadczy. po prostu dobry egzemplarz sie trafil. juz niejedna osoba stwierdzila ze ti4200 od msi jest najlepszym wyborem, jednak jezeli ktos kasa nie grzeszy niech kupuje w ciemno pixelview (prolink) napewno sie nie zawiedzie pzdr ZoLtaR 8) no tak MSI jest naprawde dobre ale o ile dobrze pamietam pierwsze egzemplarze nie mialy az tak dobrych memorkow i byly male problemy z o/c ale jak widac szybko to naprawiono :D pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 No nie da sie ukryc na poczatku chyba byly jakies 4ns szjasy pomontowane, teraz sa Hynixy 3,6ns i to co mozna z nimi wyprawiac przechodzi najsmielsze oczekiwania jak na te 3,6ns. 8) O/C rox w msi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 No nie da sie ukryc na poczatku chyba byly jakies 4ns szjasy pomontowane, teraz sa Hynixy 3,6ns i to co mozna z nimi wyprawiac przechodzi najsmielsze oczekiwania jak na te 3,6ns. 8) O/C rox w msi :) ale nie da sie tez ukryc ze cena tez sie trzyma wysoko. Pamietam jak kupowalem karte miedzy Prolinkiem a MSI bylo 40 pln roznicy a teraz 120 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 No nie da sie ukryc na poczatku chyba byly jakies 4ns szjasy pomontowane, teraz sa Hynixy 3,6ns i to co mozna z nimi wyprawiac przechodzi najsmielsze oczekiwania jak na te 3,6ns. 8) O/C rox w msi :) ale nie da sie tez ukryc ze cena tez sie trzyma wysoko. Pamietam jak kupowalem karte miedzy Prolinkiem a MSI bylo 40 pln roznicy a teraz 120 8O no coz zawsze mamy cos za cos, dlatego wlasnie napisalem ze jezeli kogos nie stac na bardziej markowe sprzety to z low-end'ow pod wzgledem mozliwosci/cena Prolink jest chyba najlepszym rozwiazaniem. Ja kupowalem mojego Ti4200 w bardzo dobrym momencie, dalem za niego 650zl brutto :D pzdr 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 No to wszystko w miarę jasne. Ale... Znalazłem kilka innych ciekawych ofert Ti 4200: - X-Power 64MB 4ns Samsung, DVI, VO, AGP 8x - 500zł - Meduza Albatron 64MB 3.6ns, VO, AGP 8x - 550 zł - Creative 64MB Hynix 3.6ns, DVI, VO, AGP 8x - 537 zł Opłaca się <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> coś z tego zamiast prolinka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...