erbs Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Witam. Jestem posiadaczem dysku twardego marki WD Expert. Mój dysk ma 20.5 GB oraz 7200rpm. Oto mój problem: dysk pracuje dość głośno co trochę mi przeszkadza. Czy istnieją jakieś możliwości /oprócz zmiany dysku;)/ wyciszenia jego pracy. Bardzo proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zrób sobie obudowę do dysku. Gdzieś była opisywana, poszukaj :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Dostępne są na rynku takie gumki ktore się nakłada na dysk i wycisza go (wibracje) Następnie można tez położyć dysk na gąbce, albo wyciszyc obudowe :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Gdzieś coś słyszałem, aby HDD do pampersa władować /to nie żart/. Tylko nie pamiętam gdzie i czy to prawda, czy mi się to przypadkiem nie przyśniło :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Ja obudowałem płytą z korka - 4 warstwy po 3mm i nic już nie słychać Tylko weź pod uwagę że obudowany dysk mocno się grzeje więc musisz pokombinować z chłodzeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 ja mojego chlodze woda i zamknelem w obudowie z 1.5cm plyty wiurowej zlozonej na ksztalt pudelka z gabka i szmatami w srodku, dziala idealnie, niewazne co wymyslisz i jak masz czuly sluch mojego seagate u6 nie slychac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Pokombinować = zmontować WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Dostępne są na rynku takie gumki ktore się nakłada na dysk i wycisza go (wibracje) Następnie można tez położyć dysk na gąbce, albo wyciszyc obudowe :> Hehe takie gumki można kupić w każdej aptece, ale mnie uczyli że nakłada się je na coś innego :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 na www.chip.pl wpisz w wyszukiwarke W DOWNLOAD haslo HDD ... powinien znalezc Ci program o nazwie.... jakios tam Hdd Acostic.... tyle tylko ze dziala on tylko pod win 98 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 ale takie gumki tez mozna kupic nie tylko w aptece... w kioskach tez sa... i supermarkecie Carefour tez widzialem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Użyj programu HDD Acoustic Manager do pobrania ze strony http://hddacman.webjump.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...