Skocz do zawartości
szkamel

Karta Muzyczna Do Nagrywania Muzyki, Dźwięku (max. 600zł)

Rekomendowane odpowiedzi

Składam nowy komputer i potrzebuje karty muzycznej, która przydała by mi się do nagrywania muzyki. Zastanawiałem się nad Creative Soundblaster X - Fi Platinum Fatal1ty Champion Series tylko nie wiem czy to byłby dobry wybór(gry też wchodzą w tą sprawę w pewnej mierze ;]). Czy potrzebny by był do tej karty jakiś mocny procesor bo mam zamiar kupić Intel Pentium Dual Core E5200?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko spoko

mozna polaczyc integre(mam spdifa i toslinka) z emu i smiga wszystko co chcesz(gry pelen relaks)

i do nagrywek wypasik

tu trzeba pamietac ze do emu trzeba mikser/preamp jesli chce sie lepszy mikrofon podlaczyc(zreszta zeby jakikolwiek podlaczyc to potrzeba heheh - i do sluchawek tez)

tansza wersja->emu0404

inne->esi julia

ewentualnie bca2000 jak nie bedziesz bral felernej serii(info na google) - jest mikser karta i preamp

ale nie wiem jak gry i reszta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej z tych kart muzycznych zainteresowała mnie E-MU 1212m. Myślicie że by była lepsza od tej X-fi Platinum? Bo w sumie ona ma różne bajery jak crystalizer itp. i ma własną pamięć Ram. Czy właśnie duża by była różnica między tymi kartami w jakości nagrań?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crystalizerem to sobie możesz podrasować koncert nagrany z TV :lol2: a nie jakieś nagrania X-fi z panelem to półprofesjonalna zabawka nazwijmy to na wyrost, nie mniej trochę bajerów w tym zakresie oferuje do jakiegoś domowego użytku można wziąć do jakiś wyższych celów to już ci polecili wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ewentualnie bca2000 jak nie bedziesz bral felernej serii(info na google) - jest mikser karta i preamp

ale nie wiem jak gry i reszta

BCA2000 ... taaa ... chyba to miałem (razem z monitorami KRK). Brzmieniowo - super. W grach ... po pewnym czasie/czasem znikał dźwięk (trzeba było uruchomić grę ponownie by przywrócić audio). Najgorsze jest to że Behringer już nie wspiera tego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do takiej karty mam rozumieć że nie jest potrzebny mega świetny, mocny procesor?

EMu 1212M Minimum System Requirements:

Genuine Intel® Pentium® III or AMD® K6® class processor or higher operating at 500MHz or faster

Intel®, AMD® or 100% compatible motherboard & chipset

128MB System RAM

500MB of free hard disk space for full installation

Windows® 2000 SP 4, Windows® XP SP 1 or greater

PCI 2.1 compliant slot for E-MU® 1010 PCI card

Adjacent PCI slot for E-MU® 0202 I/O daughter card

CD-ROM or DVD-ROM drive required for software installation

XVGA Video (1024 X 768)

http://www.4beatz.com/proddetail~prod~70EM881006000.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ale mikser by sie przydal jak chcesz podlaczyc mikrofon sluchawki czy cos innego w wiekszej ilosci

karta rozszerzalna o dodatkowe 8 wejsc i wyjsc za pomoca adat

jak dokupisz takie ada8000 behringera to masz 8 wyjsc analogowych i 8 preampow na wejsciach dodatkowo - tylko 44.1/48 khz - ada nie obsluguje adat smux

co do jakosci to skandal porownywac to z x-fi - przetworniki w emu1212 to to co siedzi w protools hd wiec wysoki standardzik studyjny

kyle gry zalatwilem tak jak napisalem wyzej - laczac integre z karta - tyle ze pamietajmy - karty pro/semi pro nie musza sie w grach wogole sprawdzac - nie to przeznaczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie musisz - karta opisana na dziesiatki sposobow.....

i co z tego ze to creative?emu wspolpracowalo z creative od bardzo dawna(seria live,audigy audigy 2 wszystko na czipie emu)

a ze mieli klopoty finansowe a creative mogl kupic to co...biznes

nie ujmuje to nic kartom emu ani innemu sprzetowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi