Pablo15005 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Przyszedł mi do głowy taki pomysł, mam tylko jeden napęd i dwa miejsca są wolne. Tak myśląc i patrząc na ten plastik co mam chciałbym wyciąć jakiegoś fajnego malutkiego smoka i go podświetlić :rolleyes: Nie wiem czy dało by zrobić takie coś więc kieruje do was moje pytanie...Może robiliście coś podobnego? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Dremel + odpowiedni frez i jedziesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Mam podobne pytanie, ile kosztuje wycięcie laserem (chyba najdokładniejsze) płyt w kształcie prostokąta wymiary ok. 80x60 z pleksi nie licząc kosztu materiału:?: Jak to wychodzi Dremelem jeśli chodzi o dokładność czym ciąć, tarcze do metalu mogą być? Jak to zrobić najdokładniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo15005 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Takie urządzenie akurat mam w domu tylko końcówek za bardzo nie mam;/ ale spoko coś wykombinujemy, a macie może jakieś fajne i nieduże żeby się zmieściło na tym plastiku zdjęcie jakiegoś smoka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Poszukaj tatuażu ze smokiem- w necie tego pełno a i format rysunku odpowiedni (tylko kontury). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 To ja może się podepnę. Czy coś takiego starczy na wycięcie kilku okien w "biednych" obudowach i do prac w plexi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Manhunt tak wystarczy:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 jak sie postarasz to wytniesz nawet pilnikiem do paznokci B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo15005 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ja cyrklem robię :lol2: Dam fotkę jak zrobię zobaczymy co to wyjdzie z tego <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) A jak jeśli chodzi o moje wcześniejsze pytanie którym się doczepiłem? Proszę o odpowiedź, dla mnie to jest bardzo ważne :-) Edytowane 15 Grudnia 2008 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Maniakalny ma chyba laser, chyba ze grawerowal napisy w topach jakims frezem. Ale mi to wyglada na laser. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Mam podobne pytanie, ile kosztuje wycięcie laserem (chyba najdokładniejsze) płyt w kształcie prostokąta wymiary ok. 80x60 z pleksi nie licząc kosztu materiału:?: Jak to wychodzi Dremelem jeśli chodzi o dokładność czym ciąć, tarcze do metalu mogą być? Jak to zrobić najdokładniej? 80x60 rozumiem, że w milimetrach? cena zależy jeszcze od grubości płyty, i ilości tych "płyt", ale w przeliczeniu na sztukę kilkadziesiąt groszy... Jak jedna sztuka to można zapłacić "przelewem".... ;) Przyszedł mi do głowy taki pomysł, mam tylko jeden napęd i dwa miejsca są wolne. Tak myśląc i patrząc na ten plastik co mam chciałbym wyciąć jakiegoś fajnego malutkiego smoka i go podświetlić rolleyes.gif Nie wiem czy dało by zrobić takie coś więc kieruje do was moje pytanie...Może robiliście coś podobnego? dry.gif Można w domu coś takiego multiszlifierką wymęczyć... np. art z bit-techa: art1 art2 Jak się ma trochę kasy to można zaprojektować np. w corelu, a potem mamy mnóstwo możliwości: 1) Wyciąć projekcik z folii maskującej, okleić i wypiaskować. 2) Wygrawerować na ploterze grawerującym CNC 3) Wygrawerować/wyciąć laserem Edytowane 22 Grudnia 2008 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...