Skocz do zawartości
Pablo15005

Wycięcie Smoka W Plastiku?

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł mi do głowy taki pomysł, mam tylko jeden napęd i dwa miejsca są wolne. Tak myśląc i patrząc na ten plastik co mam chciałbym wyciąć jakiegoś fajnego malutkiego smoka i go podświetlić :rolleyes: Nie wiem czy dało by zrobić takie coś więc kieruje do was moje pytanie...Może robiliście coś podobnego? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobne pytanie, ile kosztuje wycięcie laserem (chyba najdokładniejsze) płyt w kształcie prostokąta wymiary ok. 80x60 z pleksi nie licząc kosztu materiału:?: Jak to wychodzi Dremelem jeśli chodzi o dokładność czym ciąć, tarcze do metalu mogą być? Jak to zrobić najdokładniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobne pytanie, ile kosztuje wycięcie laserem (chyba najdokładniejsze) płyt w kształcie prostokąta wymiary ok. 80x60 z pleksi nie licząc kosztu materiału:?: Jak to wychodzi Dremelem jeśli chodzi o dokładność czym ciąć, tarcze do metalu mogą być? Jak to zrobić najdokładniej?

80x60 rozumiem, że w milimetrach?

cena zależy jeszcze od grubości płyty, i ilości tych "płyt", ale w przeliczeniu na sztukę kilkadziesiąt groszy...

Jak jedna sztuka to można zapłacić "przelewem".... ;)

Przyszedł mi do głowy taki pomysł, mam tylko jeden napęd i dwa miejsca są wolne. Tak myśląc i patrząc na ten plastik co mam chciałbym wyciąć jakiegoś fajnego malutkiego smoka i go podświetlić rolleyes.gif Nie wiem czy dało by zrobić takie coś więc kieruje do was moje pytanie...Może robiliście coś podobnego? dry.gif

Można w domu coś takiego multiszlifierką wymęczyć...

np. art z bit-techa: art1 art2

Jak się ma trochę kasy to można zaprojektować np. w corelu, a potem mamy mnóstwo możliwości:

1) Wyciąć projekcik z folii maskującej, okleić i wypiaskować.

2) Wygrawerować na ploterze grawerującym CNC

3) Wygrawerować/wyciąć laserem

Edytowane przez klami85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi