VITO66 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Witam jeżeli jesteście w stanie wyjaśnić. Jaka jest różnica między pamięciami zwykłymi a dedykowanymi. Posłużę się dwoma przykładami dla DDR3, które też występują w przypadku DDR2 1. OCZ dla intela 2. OCZ dla SLI Głównie interesuje mnie wersja dla SLI. Czy jest to przerost formy nad treścią, czy faktycznie coś w tym jest ;) Edytowane 15 Grudnia 2008 przez VITO66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 poza kosmetycznymi zmianami (nie patrzyłem w linki ) w timingach które moa być i tak identyczne.. to jest zwykły CHŁYT MAŁKETINDODY tak samo jak pamieci OCZ dla Crossfire jak dla VISTA dedykowane itp... to sciema i zwykle ramy są .. ;) PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VITO66 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 poza kosmetycznymi zmianami (nie patrzyłem w linki ) w timingach które moa być i tak identyczne.. to jest zwykły CHŁYT MAŁKETINDODY tak samo jak pamieci OCZ dla Crossfire jak dla VISTA dedykowane itp... to sciema i zwykle ramy są .. ;) PZDR Czyli nabijanie w butelkę w celu osiągnięcia większych zysków a krótko mówiąc - oszustwo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) a krótko mówiąc - oszustwo? to za mocno powiedziane ...a po ta są serwisy i fora żeby rozwiać wszystkie wątpliwości te pamięci które podałeś akurat trochę się różnią Edytowane 16 Grudnia 2008 przez mensir67pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 to za mocno powiedziane ...a po ta są serwisy i fora żeby rozwiać wszystkie wątpliwości te pamięci które podałeś akurat trochę się różnią Obrazek ;) Przepustowosc jest inna ze wzgledu na taktowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VITO66 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 to za mocno powiedziane ...a po ta są serwisy i fora żeby rozwiać wszystkie wątpliwości te pamięci które podałeś akurat trochę się różnią Wiem, że się różnią. Podałem dwa modele pamięci dedykowanych. Pytanie brzmi czym się różnią od zwykłych o tych samych parametrach <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Jak to czym napisem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) Ale te 1600 XMP nie robią 1800 przy timingach :P.(8-8-8-27). Robią prawie 1700 na 7-7-7-21 :), jednakże na 1800MHz to one z żadnymi timingami nie chcą działać stabilnie. Edytowane 16 Grudnia 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...