Skocz do zawartości
VITO66

Pamięci Zwykłe A Dedykowane

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jeżeli jesteście w stanie wyjaśnić. Jaka jest różnica między pamięciami zwykłymi a dedykowanymi. Posłużę się dwoma przykładami dla DDR3, które też występują w przypadku DDR2

1. OCZ dla intela

2. OCZ dla SLI

Głównie interesuje mnie wersja dla SLI. Czy jest to przerost formy nad treścią, czy faktycznie coś w tym jest ;)

Edytowane przez VITO66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza kosmetycznymi zmianami (nie patrzyłem w linki ) w timingach które moa być i tak identyczne.. to jest zwykły CHŁYT MAŁKETINDODY tak samo jak pamieci OCZ dla Crossfire jak dla VISTA dedykowane itp... to sciema i zwykle ramy są .. ;)

PZDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza kosmetycznymi zmianami (nie patrzyłem w linki ) w timingach które moa być i tak identyczne.. to jest zwykły CHŁYT MAŁKETINDODY tak samo jak pamieci OCZ dla Crossfire jak dla VISTA dedykowane itp... to sciema i zwykle ramy są .. ;)

PZDR

Czyli nabijanie w butelkę w celu osiągnięcia większych zysków a krótko mówiąc - oszustwo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to za mocno powiedziane ...a po ta są serwisy i fora żeby rozwiać wszystkie wątpliwości

te pamięci które podałeś akurat trochę się różnią

post-120927-1229410987_thumb.jpgpost-120927-1229411013_thumb.jpg

Wiem, że się różnią. Podałem dwa modele pamięci dedykowanych. Pytanie brzmi czym się różnią od zwykłych o tych samych parametrach <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale te 1600 XMP nie robią 1800 przy timingach :P.(8-8-8-27). Robią prawie 1700 na 7-7-7-21 :), jednakże na 1800MHz to one z żadnymi timingami nie chcą działać stabilnie.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi