alef Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 chce sobie sprawic "prezent" i szukam w miare szybkiego pena, min 8gb i max za 100zl na szybko wymyslilem takie (kolejnosc przypadkowa): 1. corsair 2. sandisk 3. patriot 4. ocz a moze jakies inne sugestie? pzdr 4 wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 chce sobie sprawic "prezent" i szukam w miare szybkiego pena, min 8gb i max za 100zl na szybko wymyslilem takie (kolejnosc przypadkowa): 1. corsair 3. patriot a moze jakies inne sugestie? pzdr 4 wszystkich Ze wskaznniem na corsair Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Moim zdaniem ocz - szybsza praca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwok Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) A ja mam sandiska cruzer 8gb i jestem bardzo zadowolony. Najszybszy zapis z wymienionych Edytowane 16 Grudnia 2008 przez mwok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekx Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 ...z podanych przez Ciebie, zdecydowanie najszybsze są : (kolejność wg szybkości działania) 1. Sandisk 2. OCZ 3. Patriot 4.Corsair ...sam kilka dni temu zamówiłem OCZ Rally2, choć z podanej czwórki Sandisk jest najszybszy (niestety nie lubię pendrivów, z wysuwaną, czy chowaną wtyczką) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwok Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 W tym pen drive nie jest wysuwana sama wtyczka tylko całość jest ruchoma (lepsze rozwiązanie niż w Kingstonach) a poza tym jest on po części w metalowej obudowie i dostajemy skórzany futerał do kluczy na pena :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoos Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 (edytowane) Osobiście polecam Emteca S400 używam na codzień jest naprawdę szybki, na starcie ma fajnie skonfigurowane oprogramowanie portable, praktycznie wszystko co potrzeba łącznie z open officem. Edytowane 18 Grudnia 2008 przez phoos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Osobiście polecam Emteca S400 (...) Szybkość odczytu aż do 8 MB/s Szybkość zapisu aż do 4MB/s tytul topicu to: "Szybki Pendrive Min 8gb" Ten Emtec jest niestety koszmarnie wolny.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 ja ostatnio zakupilem takie cus Kingston 16 gb w rzeczywistosci jak testowalem to odczyt mial 18 mb a zapis 8 moim zdaniem jak na 16 gb za ta cene to bardzo dobra oferta a w 100 zl sie miscisz :) , i predkosc calkiem dobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoos Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Szybkość odczytu aż do 8 MB/s Szybkość zapisu aż do 4MB/s tytul topicu to: "Szybki Pendrive Min 8gb" Ten Emtec jest niestety koszmarnie wolny.. przepraszam wkleilem zlego linka ;) myslalem o tym: http://www.emtec-international.com/pl/prod...gamme=S400%20EM Prędkość odczytu do 25 MB/s Prędkość zapisu do 15 MB/s a pytanie bylo o "w miare szybki" ten emtec spelnia te wymagania ;) Jak komus zalezy na mega szybkosci to czytalem gdzies o pendrive Kanguru co mają 2 końcówki - jedna to USB 2.0 a druga wejście eSATA, ale nie wiem jak stoją ceny tego wynalazku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Prędkość odczytu do 25 MB/s Prędkość zapisu do 15 MB/s a pytanie bylo o "w miare szybki" ten emtec spelnia te wymagania ;) Jak komus zalezy na mega szybkosci to czytalem gdzies o pendrive Kanguru co mają 2 końcówki - jedna to USB 2.0 a druga wejście eSATA, ale nie wiem jak stoją ceny tego wynalazku :) Ten S400 Em-Desk juz calkiem, calkiem :) Jak ktos chce mega szybkosci to lepiej moim zdaniem zainteresowac sie malym (2.5") zewnetrznym dyskiem, zasilanym jedynie z USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 OCZ Rally2 8 GB nie polecę, są sztuki które sa szybkie. Moja zapis max 7.5MB/s, odczyt 33MB/s w ATTO. Przy kopiowaniu dużych plików średnio zapis ok 6 - 7MB/s. Myślę, że Kingston może się trafić szybszy. Przynajmniej nie będzie aż takiego rozczarowania. Testowałem fat32/ntfs z różnymi wielkościami klastra, bez większych różnic. Są sztuki które latają ponad deklarowane 15/28MB, szkoda że nie moja :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Ja polecę Sandiska, nie wiem czy ten wymieniony tutaj jest tak szybki, ale np titanium jest bardzo dobry. Kumpel go ma i jest bardzo zadowolony. Ja mam Kingstona i też nie narzekam aczkolwiek nie jest on jakoś strasznie szybki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...