krzysiek85 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Witam . mam nastepujący problem płyta główna na 2 slotach nie widzi pamięci . mam asusa a8fm-s są w tej płycie 4 sloty na ramy (2 niebieskie i 2 czarne) posiadam 2 kości ddram 400 mhz. pierwsza jest podłączona do 1 slotu niebieskiego a druga do 1 czarnego ale gdy przełożę aby były na 2 niebieskich to juz BIOS widzi tylko 512 ram O co chodzi ?? P.S PISZĘ TEGO POSTA BO CHCĘ DOKUPIĆ 1 GB JESZCZE. POZDRAWIAM Edytowane 15 Grudnia 2008 przez krzysiek85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwok Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Po pierwsze jakie to kości (wielkość i czy para do pracy w dualu)i może masz włączony tryb dual w biosie i przez to przy takim ułożeniu patrz. - singel jest coś nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Obie kości są takie same? (w sensie czy obie są np dwu stronne albo obie jednostronne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek85 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 pamięci maja po 512 mb GOODRAM pierwsza ta na niebieskim slocie jest dwustronna , a druga ta na czarnym slocie jest jednostronna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Jakbyś mógł to dostań skądś jeszcze jedną kosć pamięci albo jedno stronnej albo dwu stronnej i wtedy zobacz czy wykryje cały ram jak odpalisz w konfiguracji jednostronna&jednostronna lub dwustronna&dwustronna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek85 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) ZAŁATWIŁEM PAMIĘĆ 512 RAM DWUSTRONNĄ I ODŁĄCZYŁEM DWUSTRONNA I DWUSTRONNA I JEDNOSTRONNA JEDNOSTRONNA A NAWET PRÓBOWAŁEM JEDNO Z DWUSTRONNĄ I NIE WYKRYŁO M I JEJ A BYLA NOWA??? CO ROBIĆ POMÓŻCIE Edytowane 28 Stycznia 2009 przez krzysiek85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...