Gość kotekkotek Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) Witam. W zasadzie nie wiedziałem w jakim to umieścić dziale więc piszę tu :) Od jakiegoś czasu zauważyłem, że mimo, iż widzę aktywny przekierowany port to nie łączy mnie z trackerem na żadnym kliencie torrent (chyba wszystkie sprawdziłem), ani na żadnej stronie, a jak łączy to dopiero po jakimś dłuższym czasie i też bardzo powoli. Najczęściej się to udaje na stronach prywatnych płatnych a na takiej mininovie np nie. Skoro port przekierowany prawidłowo (zresztą różne przekierowywałem i zawsze świeci zielone światełko i port ok) i wszystko ok to w czym problem ? Jak już połączy z trackerem to jest dobrze w miarę (choć też długo się rozpędza transfer), ale o wszystkich mogę sobie pomarzyć. Od czego to zależy ? Czasem ale to naprawdę bardzo rzadko zdaża się, że po naciśnięciu Wymuś start coś się rusza, ale z reguły don't. Mój administrator nic nie blokował. Dodam jeszcze , że nie mam żadnego firewalla, a z antywirusów mam NOD'a 32, ale jak go wyłączam to też nic to nie daje. Wirusów nie wykryto, NOD zupdatowany do najnowszej wersji Edytowane 16 Grudnia 2008 przez kotekkotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Pomijajac porty to czesc torrentow odpala sie dopiero po rejestracji na stronie trackera , stad albo slabe transfery , albo niemoznosc polaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotekkotek Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) Pomijajac porty to czesc torrentow odpala sie dopiero po rejestracji na stronie trackera , stad albo slabe transfery , albo niemoznosc polaczenia.Problem w tym, że tak się dzieje na zarejestrowanych i niezarejestrowanych i na każdej już patrzyłem. Wyłączyłem nawet DHT bo podobno prywatne trackery tego nie lubią. W czym może tkwić problem ?? Edit - włączyłem sobie szyfrowanie i nagle poszło. Nigdy tego nie miałem, a jednak to pomaga. Co to takiego ? Edytowane 16 Grudnia 2008 przez kotekkotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotekkotek Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Jeszcze jedna kwestia. Teraz pięknie mnie łączy z trackerem po włączeniu szyfrowania, ale z kolei każde uruchomienie utorrenta powoduje strasznie wolne działanie przeglądarki i to na każdym ustawionym uploadzie. W ogóle same uruchomienie. Najlepsze jest to, że jak pinguje strony internetowe to pingi mam niziutkie. Co może być tego przyczyną ? Jeszcze jedna kwestia. Teraz pięknie mnie łączy z trackerem po włączeniu szyfrowania, ale z kolei każde uruchomienie utorrenta powoduje strasznie wolne działanie przeglądarki i to na każdym ustawionym uploadzie. W ogóle same uruchomienie. Najlepsze jest to, że jak pinguje strony internetowe to pingi mam niziutkie. Co może być tego przyczyną ? Dodam jeszcze to, że jak ją wyłączę i zrestartuje komputer to wtedy wszystyko wraca do normy, ale też trza czekać jakąś minutę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) Jeszcze jedna kwestia. Teraz pięknie mnie łączy z trackerem po włączeniu szyfrowania, ale z kolei każde uruchomienie utorrenta powoduje strasznie wolne działanie przeglądarki i to na każdym ustawionym uploadzie. W ogóle same uruchomienie. Najlepsze jest to, że jak pinguje strony internetowe to pingi mam niziutkie. Co może być tego przyczyną ?Podejrzewam, że masz za dużo połączeń otwartych naraz przez torrenta, stąd blokowanie przerglądarki. Zmień ustawienia ilości połączeń w kliencie torrent. Edytowane 16 Grudnia 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...