Skocz do zawartości
Gość kotekkotek

Nie łączy Mnie Z Trackerem W Torrentach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kotekkotek

Witam. W zasadzie nie wiedziałem w jakim to umieścić dziale więc piszę tu :) Od jakiegoś czasu zauważyłem, że mimo, iż widzę aktywny przekierowany port to nie łączy mnie z trackerem na żadnym kliencie torrent (chyba wszystkie sprawdziłem), ani na żadnej stronie, a jak łączy to dopiero po jakimś dłuższym czasie i też bardzo powoli. Najczęściej się to udaje na stronach prywatnych płatnych a na takiej mininovie np nie. Skoro port przekierowany prawidłowo (zresztą różne przekierowywałem i zawsze świeci zielone światełko i port ok) i wszystko ok to w czym problem ? Jak już połączy z trackerem to jest dobrze w miarę (choć też długo się rozpędza transfer), ale o wszystkich mogę sobie pomarzyć. Od czego to zależy ? Czasem ale to naprawdę bardzo rzadko zdaża się, że po naciśnięciu Wymuś start coś się rusza, ale z reguły don't. Mój administrator nic nie blokował. Dodam jeszcze , że nie mam żadnego firewalla, a z antywirusów mam NOD'a 32, ale jak go wyłączam to też nic to nie daje. Wirusów nie wykryto, NOD zupdatowany do najnowszej wersji

Edytowane przez kotekkotek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijajac porty to czesc torrentow odpala sie dopiero po rejestracji na stronie trackera , stad albo slabe transfery , albo niemoznosc polaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kotekkotek

Pomijajac porty to czesc torrentow odpala sie dopiero po rejestracji na stronie trackera , stad albo slabe transfery , albo niemoznosc polaczenia.

Problem w tym, że tak się dzieje na zarejestrowanych i niezarejestrowanych i na każdej już patrzyłem. Wyłączyłem nawet DHT bo podobno prywatne trackery tego nie lubią. W czym może tkwić problem ??

Edit - włączyłem sobie szyfrowanie i nagle poszło. Nigdy tego nie miałem, a jednak to pomaga. Co to takiego ?

Edytowane przez kotekkotek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kotekkotek

Jeszcze jedna kwestia. Teraz pięknie mnie łączy z trackerem po włączeniu szyfrowania, ale z kolei każde uruchomienie utorrenta powoduje strasznie wolne działanie przeglądarki i to na każdym ustawionym uploadzie. W ogóle same uruchomienie. Najlepsze jest to, że jak pinguje strony internetowe to pingi mam niziutkie. Co może być tego przyczyną ?

Jeszcze jedna kwestia. Teraz pięknie mnie łączy z trackerem po włączeniu szyfrowania, ale z kolei każde uruchomienie utorrenta powoduje strasznie wolne działanie przeglądarki i to na każdym ustawionym uploadzie. W ogóle same uruchomienie. Najlepsze jest to, że jak pinguje strony internetowe to pingi mam niziutkie. Co może być tego przyczyną ? Dodam jeszcze to, że jak ją wyłączę i zrestartuje komputer to wtedy wszystyko wraca do normy, ale też trza czekać jakąś minutę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna kwestia. Teraz pięknie mnie łączy z trackerem po włączeniu szyfrowania, ale z kolei każde uruchomienie utorrenta powoduje strasznie wolne działanie przeglądarki i to na każdym ustawionym uploadzie. W ogóle same uruchomienie. Najlepsze jest to, że jak pinguje strony internetowe to pingi mam niziutkie. Co może być tego przyczyną ?

Podejrzewam, że masz za dużo połączeń otwartych naraz przez torrenta, stąd blokowanie przerglądarki. Zmień ustawienia ilości połączeń w kliencie torrent. Edytowane przez Dj_AnT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi