Micuel Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Jakie są możliwości dekodowania na Tunerze Satelitarnym (np. PixelView DTV-2000P) Polskich platform cyfrowych Cyfry+ i Polsatu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 pytaj na www.medialink.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 z tego co wiem to naprzyklad ©anal + da sie odkodowac ale jest jeden error albo bedziesz mial obraz kolorowy ale dzwieku brak albo czarnobialy i dzwiek ok ! ale to bylo dawno teraz moze sie cos zmienilo ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Jesli karta TV, o ktorej piszesz jest z CI to po zaopatrzeniu sie w karte do dekodera szanse sa duze. Bez CI praktycznie nie ma mozliwosci odkodowania sygnalu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 z tego co wiem to naprzyklad ©anal + da sie odkodowac ale jest jeden error albo bedziesz mial obraz kolorowy ale dzwieku brak albo czarnobialy i dzwiek ok ! ale to bylo dawno teraz moze sie cos zmienilo ! :) Szczerze mowiac pierwszy raz slysze o czyms takim. Nie ma problemow zeby byl ladny obraz i ladny dzwiek. Chociaz na niektorych kartach/kompach sa problemy z konfiguracja. U mnie jest ok, ale oczywiscie stosuje to w celach edukacyjnych :D Oczywiscie dekodowanie Canal+ i Cyfry+ to dwie rozne sprawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Gdzieś chyba niedawno widziałem programowy emulator CI dla kart DVB ale już nie pamiętam gdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikt Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Jasne ze idzie ogladac wszystkie kanaly cyfrowy potrzebna ci tylko karta dvb-s aktualnie kosztuje 1197zl (technotrend, albo sky star 1 inne nie chodza!) i pewne pliki emu :) masz (seca,viacess,irdeto,itd) www.yansat.com.pl - (dostepna karta), ale o syfrze+ mozesz aktualnie zapomniec bo przeszli po zmianie kart na seca2. Pozdrawiam ide popatrzec na polsat :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Jakie są możliwości dekodowania na Tunerze Satelitarnym (np. PixelView DTV-2000P) Polskich platform cyfrowych Cyfry+ i Polsatu. Gdzie można kupić taką karte i ile ona kosztuje? Jak dobrze rozumiem ta karta pełni funkcje dekodera, czyli trzeba dokupic do niej antane i konwenter. Czy dobrze kombinuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Jakie są możliwości dekodowania na Tunerze Satelitarnym (np. PixelView DTV-2000P) Polskich platform cyfrowych Cyfry+ i Polsatu. Gdzie można kupić taką karte i ile ona kosztuje? Jak dobrze rozumiem ta karta pełni funkcje dekodera, czyli trzeba dokupic do niej antane i konwenter. Czy dobrze kombinuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micuel Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 w sklepie :D cena około 600zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 W kraju najtaniej taka karte kupisz chyba na allegro, troche ludzi pozbywa sie kart poniewaz rezygnuja z uslug EuropOnline (net przez satelite). Czesc z tych kart ma mozliwosc odbioru tv czesc nie. Niektore moga odbierac dane i obraz naraz inne nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikt Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 dekodowanie dziala tylko na kartach technotrend dvb-s,skystar 1 z ukladem philips saa7146 i na innych nie bedzie dzialac wszystkie inne karty sluza tylko do ogladania freetv a nie paytv na inne nie ma poprostu emu i koniec!! :x zapomnij o PixelView DTV-2000P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 dekodowanie dziala tylko na kartach technotrend dvb-s,skystar 1 z ukladem philips saa7146 i na innych nie bedzie dzialac wszystkie inne karty sluza tylko do ogladania freetv a nie paytv na inne nie ma poprostu emu i koniec!! :x zapomnij o PixelView DTV-2000P Ano fakt musi byc pay-tv ale widzialem troche takich na allegro, a po tym pixelview nie slyszalem. No coz najlepiej na poczatku zdobyc emulatorek :) tylko ze tak jak pisales wczesniej bedzie to utrudnione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 W kraju najtaniej taka karte kupisz chyba na allegro, troche ludzi pozbywa sie kart poniewaz rezygnuja z uslug EuropOnline (net przez satelite). Czesc z tych kart ma mozliwosc odbioru tv czesc nie. Niektore moga odbierac dane i obraz naraz inne nie. A nie wiesz czemu rezygnują? Ja mam zamiar się na to zdecydować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 W kraju najtaniej taka karte kupisz chyba na allegro, troche ludzi pozbywa sie kart poniewaz rezygnuja z uslug EuropOnline (net przez satelite). Czesc z tych kart ma mozliwosc odbioru tv czesc nie. Niektore moga odbierac dane i obraz naraz inne nie. A nie wiesz czemu rezygnują? Ja mam zamiar się na to zdecydować... jest to za drogie. Jak dobrze pamietam transwer wynosi 2Mb i to tylko w jedna strone. Teraz najbardzej opacalna jest kablówka i sieć radiowa. Ja mam radiówke, płace 30zł miesiacznie i mam niby 128 Ale transwer srednio mam od 15-40kb/s [no chyba ze sa ograniczenia na serwerach] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 W kraju najtaniej taka karte kupisz chyba na allegro, troche ludzi pozbywa sie kart poniewaz rezygnuja z uslug EuropOnline (net przez satelite). Czesc z tych kart ma mozliwosc odbioru tv czesc nie. Niektore moga odbierac dane i obraz naraz inne nie. A nie wiesz czemu rezygnują? Ja mam zamiar się na to zdecydować... jest to za drogie. Jak dobrze pamietam transwer wynosi 2Mb i to tylko w jedna strone. Teraz najbardzej opacalna jest kablówka i sieć radiowa. Ja mam radiówke, płace 30zł miesiacznie i mam niby 128 Ale transwer srednio mam od 15-40kb/s [no chyba ze sa ograniczenia na serwerach] Za drogie? 600 PLN brutto za rok? ja tez mam radiówkę i po prostu często nie działa raczej z niej nie zrezygnuję, ale muszę mieć jakiś backup (połączenie zwrotne przez komórkę) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 na http://www.yansat.com.pl/abonament.html można znalezc karte SkyStar 2 DVB PC za 390 zł z VAT Czy ona jest dobra? Czy da sie na niej programowo "dekodować" płatne kanały? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 A nie wiesz czemu rezygnują? Ja mam zamiar się na to zdecydować... Ostatnio sa problemy z transferami (duzo ludzi malo transponderow) Ale ponizej 30kb/s ja osobiscie nie widzialem. Te 2mbity to owszem sa ale to jest zamawianie plikow. Najlepiej przejrzec sobie rozne oferty, sa ciekawe oferty szczegolnie jak ma to byc downlink dla jakiejs sieci osiedlowej. http://www.europeonline.com/ http://www.tiscali.com/ http://www.planetsky.com/ http://www.direcpc.com/ i jeszcze troche, musisz poszukac. Tutaj masz po polsku informacje http://www.internetsatelitarny.pl/ Gdzieniegdzie pojawiaja sie limity. Sa rowniez 2 stronne lacza sat ale sa drozsze i teoretycznie trzeba miec pozwolenie. Oczywiscie trzeba ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> poduwage opoznienia (raczej do grania niebedzie sie nadawac). Sa tez dodatkowe uslugi typu zamawianie filmow, muzyki itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 A nie wiesz czemu rezygnują? Ja mam zamiar się na to zdecydować... Ostatnio sa problemy z transferami (duzo ludzi malo transponderow) Ale ponizej 30kb/s ja osobiscie nie widzialem. Te 2mbity to owszem sa ale to jest zamawianie plikow. Najlepiej przejrzec sobie rozne oferty, sa ciekawe oferty szczegolnie jak ma to byc downlink dla jakiejs sieci osiedlowej. http://www.europeonline.com/ http://www.tiscali.com/ http://www.planetsky.com/ i jeszcze troche, musisz poszukac. Gdzieniegdzie pojawiaja sie limity. Sa rowniez 2 stronne lacza sat ale sa drozsze i teoretycznie trzeba miec pozwolenie. Oczywiscie trzeba ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> poduwage opoznienia (raczej do grania niebedzie sie nadawac). Sa tez dodatkowe uslugi typu zamawianie filmow, muzyki itd. 30 kb to marnie, ale 30KB/s to już mi styknie. Generalnie nie gram w sieci. A nie wiesz ile kosztuje dwustronny serwis? Interek służy mi generalnie do ściągania sterów, softu i głównie do www. Nie wiem jak to będzie działać w praktyce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Hmmm w strone chyba jest Tiscali, kiedys bylo jakos 100E miesiecznie i 1000E zalozenie, zalozenie sporo niestety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...