Skocz do zawartości
Caparzo

E8500, Wysoka Temp, Bez Krecenia W Prime95

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kilka dni temu zlozylem kompa:

p5q pro

e8500

4x2gb goodram pc6400 CL5

hd4870 1gb

Dzisiaj chcialem troche procka podkrecic, wiec najpierw wlaczylem prime95 tak jak jest teraz, na 3,16 ghz i w idlu Everest pokazuje mi temp obu rdzeni po 40 do 47 (skacze w tych przedzialach), a w stresie(crysis warhead) do okolo 60. Natomiast po wlaczeniu prime95 juz po okolo 15 sekundach jego pracy pokazuje mi temp 1 rdzenia 85 stopni, drugiego 79 (wiec szybko wylaczylem, bo strach pomyslec co moze byc dalej). Co moze byc tego przyczyna? Chlodzenie boxowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co moze byc tego przyczyna? Chlodzenie boxowe.

Sam sobie odpowiedziałeś. Krok pierwszy, zmień cooler np 1 , 2, masz u nas tematy o tych chłodzeniach. Krok drugi, polepszamy obieg powietrza w obudowie. Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krok pierwszy, chyba proc bez krecenia nie moze sie grzac w obciazeniu ponad dopuszczalne temperatury? oO a co do drugiego kroku, to mam NZXT Tempest i obieg jest bdb :)

Chlodzenie hmm, 2 zatrzaski nie chcialy zalapac i musialem pchac naprawde na maksa mocno (az sie dziwie, ze plyty nie zlamalem), ale zalapaly i trzyma sie mocno.

Edytowane przez Caparzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi