Skocz do zawartości
marten19

Geforce 9500gt

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zakupiłem ostatnio geforca 9500gt, wszystko chodzi Windows, filmy, nie ma żadnego problemu do momentu włączenia gier.... w trakcie po prostu się zawiesza system, monitor przechodzi w stand by, albo po prostu występuje stop klatka. W gta sa można pograć z pól godziny i się wiesza, w nowsze gry sypie się szybciej, test 3d mark05 przeszedł cały za drugim razem.

co jest nie tak? problemy z zasilaczem? czy coś innego możne się dziać?

mój komp

celeron 3.06, 2x512 ddr2, wd500 gb, zasilacz 350w,

ps wcześniej miałem gf8600gt 256 i zasilacz wyrabiał bez żadnych problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłes 8600GT na 9500GT ? poważnie ?

Hmm, wg. mnie komp resetowałby się, gdy karta wskoczyłaby na takty 3d i obciążenie gpu 100%. A tu jak przechodzi całego 3dsmarka to może problem leży w czym innym ? Z resztą, megabajt to megabajt, dobrą renomą się nie cieszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłes 8600GT na 9500GT ? poważnie ?

Hmm, wg. mnie komp resetowałby się, gdy karta wskoczyłaby na takty 3d i obciążenie gpu 100%. A tu jak przechodzi całego 3dsmarka to może problem leży w czym innym ? Z resztą, megabajt to megabajt, dobrą renomą się nie cieszy.

zmienilem bo zmienilem kompa na stary, a raczej uruchomilem stary a ten nowszy juz go nie ma:D:) 10A na linii 12v i wszystko jasne... stare zasilacze nie daja dobrego napiecia na 12v i wywala system odrazu bo pradu nie podaje.... jutro bede mial zasilacz 450W-linia 12v - 20A i sie przekonam czy to wina zasilki...ale jestem pewien w 99.9% ze tak, 9500gt jest mniej wiecej jak 8600gts moze deczko lepszy...a kupilem bo po prostu byla okazja:]

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi