marten19 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 witam zakupiłem ostatnio geforca 9500gt, wszystko chodzi Windows, filmy, nie ma żadnego problemu do momentu włączenia gier.... w trakcie po prostu się zawiesza system, monitor przechodzi w stand by, albo po prostu występuje stop klatka. W gta sa można pograć z pól godziny i się wiesza, w nowsze gry sypie się szybciej, test 3d mark05 przeszedł cały za drugim razem. co jest nie tak? problemy z zasilaczem? czy coś innego możne się dziać? mój komp celeron 3.06, 2x512 ddr2, wd500 gb, zasilacz 350w, ps wcześniej miałem gf8600gt 256 i zasilacz wyrabiał bez żadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq2006 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) No wiesz zasilacz 350W zbyt wiele nie mówi. Jaka jest jego marka? Może po prostu już czas na emeryturę. Edytowane 16 Grudnia 2008 przez benq2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marten19 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 zasilacz niestety stary, jak procek i płyta... a i płyta na chipsecie pt880pro megabajt mgb-350s atx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq2006 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Więc już wiesz że zasilacz jest do wymiany. A co do płyty to zobacz czy nie ma do niej nowego biosu który może poprawia działanie z nowymi kartami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marten19 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 bios wgrałem najnowszy... a jak się nie dało pograć tak nadal jest to samo.... zasilacz do wymiany i basta:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBool Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zmieniłes 8600GT na 9500GT ? poważnie ? Hmm, wg. mnie komp resetowałby się, gdy karta wskoczyłaby na takty 3d i obciążenie gpu 100%. A tu jak przechodzi całego 3dsmarka to może problem leży w czym innym ? Z resztą, megabajt to megabajt, dobrą renomą się nie cieszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marten19 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zmieniłes 8600GT na 9500GT ? poważnie ? Hmm, wg. mnie komp resetowałby się, gdy karta wskoczyłaby na takty 3d i obciążenie gpu 100%. A tu jak przechodzi całego 3dsmarka to może problem leży w czym innym ? Z resztą, megabajt to megabajt, dobrą renomą się nie cieszy. zmienilem bo zmienilem kompa na stary, a raczej uruchomilem stary a ten nowszy juz go nie ma:D:) 10A na linii 12v i wszystko jasne... stare zasilacze nie daja dobrego napiecia na 12v i wywala system odrazu bo pradu nie podaje.... jutro bede mial zasilacz 450W-linia 12v - 20A i sie przekonam czy to wina zasilki...ale jestem pewien w 99.9% ze tak, 9500gt jest mniej wiecej jak 8600gts moze deczko lepszy...a kupilem bo po prostu byla okazja:] pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...