jwitos Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam Nie wiem, czy to dobrze, martwię się, więc piszę: moja karta graficzna ma temperaturę 45C (bez wytężonej pracy, normalnie włączony komputer). EVEREST: Pole Wartość Procesor graficzny 45 °C (113 °F) Czy to normalne? Jeśli nie, to co zrobić? Pozdrawiam, jwitos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam Nie wiem, czy to dobrze, martwię się, więc piszę: moja karta graficzna ma temperaturę 45C (bez wytężonej pracy, normalnie włączony komputer). EVEREST: Pole Wartość Procesor graficzny 45 °C (113 °F) Czy to normalne? Jeśli nie, to co zrobić? Pozdrawiam, jwitos temperatura raczej w normie... A jaka to wersja?Chłodzona pasywnie czy wentylatorem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwitos Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Jeśli temperatura jest OK, to się cieszę. A chłodzenie jest pasywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Jeśli temperatura jest OK, to się cieszę. A chłodzenie jest pasywne. Temperatura jak najbardziej ok, ale zdaje mi się że już było, w temacie o 8600! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Na 8600 Sonic+ temperatura po grze w Crysis wynosiła ponad 60*C, w spoczynku trochę ponad 40*C, więc u Ciebie jak najbardziej ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
permament error Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 to bardzo dobra temperatura jak na 8600, moja Nvidia GeForce 8600M GS w lapku grzeje się do piećdziesięciu kilku stopni na dzień dobry....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 U mnie na psywnie chłodzonym Sonic+ temperatura w idle to prawie 50 stopni, a w grach dochodzi do 80* :) W planach założenie nawiewu 120mm na sciance obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shames Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Ja mam na NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) ok 58 stopini przy normalnym użytkowaniu (gg, przegladarka, kilka programów w tle) - Palit NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) - pasywne chłodzenie - nic nie podkręcane - nowy zasilacz od 2tyg czemu taka temp? P.s sorry że odswieżam temat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Shames Uzyj mozgu. Od tego jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 galaxy 8600GT w spoczynku 45-47st a rdzeń przestaje być stabilny gdy temperatura przekracza 75st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shames Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Nie jestem zbyt rozeznany w tych sprawach dlatego pytam... :blink: wczesniej temp nie przekroczyła 45stopni a teraz jest sporo wieksza niz normalna <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandej23 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Mam pytanko. w jaki sposób mogę schłodzić temp. procesora graficznego w Hp Pavilion dv 6000?? Temperatura podczas grania ( wszystko jedno w jaką grę!!) osiąga 107-110 stopni celsjusza i komp się wyłącza. Problem polega na odklejaniu(odstawaniu) mostków które przytwierdzają kartę graficzną do płyty głównej. Rozwiązanie serwisu hp to wymiana płyty głównej (około 892 zł brutto, komp po gwarancji). Model katy to Nvidia GeForce Go 6150. Proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 raczej nie ten dzial ale... rozkrec lapka, zrob zdiecia, pomyślimy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...