Drusek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 So składowania danych, taki: http://www.allegro.pl/item509807410_wd_1tb...ooszczedny.html czy taki: http://www.allegro.pl/item509803224_seagat...0as_5latgw.html i dlaczego? WD z doświadczenia wiem że jest "delikatny" ale cichy. Seagate'y mogą być głośne ale jeszcze żaden mi nie padł w przeciwieństwie do WD. Zresztą widać to po gwarancji. A i jak się ma to 32MB cache vs 16MB? Zdaje mi się że nie będzie wielkiej różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartasssek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 smialo polecam WD =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Koledze padł właśnie ostatnio Seagate 2 miesiące po zakupie, teraz kupił WD i jak popatrzeć na wykresy porównawcze to Seagate jest minimalne szybszy od WD (z tym, że ten WD ma 4 talerze). A też zawsze był dla niego tylko Seagate i nic innego. Jak to się mówi, przypadki chodzą po ludziach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 wd, ale nie wd10eacs a nowszy model wd10eads. poszukaj testow i zastanow sie samemu czy warto dorzucic 100zl, IMO tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ja tydzień temu kupiłem i testuje (ma 3 talerze ) Western Digital GP 1.0 TB EACS i wydajność na poziomie 75 MB/s, jest cichy, nie wibruje i jest chłodny ( ok 31 stopni), na magazyn jak znalazł. Płaciłem 349,90 pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 wd musialo wypuscic nowa serie wd10eacs - ja mam kupowana przed rokiem i niestety 4 talerzowa. nizsze speedy, bardziej sie grzeje. id dysku to: wd10eacs-00zjb0. @VIBOR: podaj id swojego dysku, dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ja mam swiezutkiego i pachnacego WD10EACS-00D6B1 z listopada 2008 i wszystko wskazuje na 3 talerze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 wd musialo wypuscic nowa serie wd10eacs - ja mam kupowana przed rokiem i niestety 4 talerzowa. nizsze speedy, bardziej sie grzeje. id dysku to: wd10eacs-00zjb0. @VIBOR: podaj id swojego dysku, dzieki. WD10EACS-00D6B0 z 6 listopada 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 seagate tez skraca gwarancje do 3 lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...