Skocz do zawartości
Drusek

1tb - "zielony" Wd Czy Seagate?

Rekomendowane odpowiedzi

So składowania danych, taki:

http://www.allegro.pl/item509807410_wd_1tb...ooszczedny.html

czy taki:

http://www.allegro.pl/item509803224_seagat...0as_5latgw.html

i dlaczego?

WD z doświadczenia wiem że jest "delikatny" ale cichy.

Seagate'y mogą być głośne ale jeszcze żaden mi nie padł w przeciwieństwie do WD. Zresztą widać to po gwarancji.

A i jak się ma to 32MB cache vs 16MB? Zdaje mi się że nie będzie wielkiej różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledze padł właśnie ostatnio Seagate 2 miesiące po zakupie, teraz kupił WD i jak popatrzeć na wykresy porównawcze to Seagate jest minimalne szybszy od WD (z tym, że ten WD ma 4 talerze). A też zawsze był dla niego tylko Seagate i nic innego. Jak to się mówi, przypadki chodzą po ludziach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tydzień temu kupiłem i testuje (ma 3 talerze ) Western Digital GP 1.0 TB EACS i wydajność na poziomie 75 MB/s, jest cichy, nie wibruje i jest chłodny ( ok 31 stopni), na magazyn jak znalazł. Płaciłem 349,90 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wd musialo wypuscic nowa serie wd10eacs - ja mam kupowana przed rokiem i niestety 4 talerzowa. nizsze speedy, bardziej sie grzeje. id dysku to: wd10eacs-00zjb0.

@VIBOR: podaj id swojego dysku, dzieki.

WD10EACS-00D6B0 z 6 listopada 2008

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi