Grinch Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Hello. Zauważyłem że mój dysk piszczy. Zostawiłem winde w spokoju nic nie robiłem, podstawiłem ucho do dysku i on co 4sekundy piszczy tak leciutko a potem zapala sie lampka odczytu dysku. I tak w kółko, bez przerwy, wiem że winda XP zawsze coś czyta z dysku, ale czy u każdego użytkownika piszczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 piskom mówimy zdecydowane nie serio - nic z tych rzeczy, moja jest cichuteńka. może Twoja była / jest przegrzewana, jak jej temp? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Powiadaja na forum ,ze jak zaczyna piszczec to po malu pada :roll: .Trzeba by sprawdzic status SMART.Programy diagnostyczne na stronie producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 tep normalna 35-36*C ale nie jest to wielce słyszalny dzwięk, trzeba ucho przystawić. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvel Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Program usuwa piski w Baracudzie IV. Nalezy go uruchmoić w dosie. Oto link: :idea: http://www.frazpc.pl/sterowniki/Hdd/Seagate/BaracudaIV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Hello. Zauważyłem że mój dysk piszczy. Zostawiłem winde w spokoju nic nie robiłem, podstawiłem ucho do dysku i on co 4sekundy piszczy tak leciutko a potem zapala sie lampka odczytu dysku. I tak w kółko, bez przerwy, wiem że winda XP zawsze coś czyta z dysku, ale czy u każdego użytkownika piszczy? Cos mi sie zdaje ze Ci sie przegrzewa. Spradz jakims softem jaka ma temperature Szukaj w necie programu Drive Health 2.0 :) Albo nowszy. Sprawdza temperaturki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Przegrzewaćto chyba nie, temp w normie. Ale spróbuje Marvel ten twój program :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...