Skocz do zawartości
lekos

Problem Z Kartą Muzyczną Asus Xonar Dx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Kupiłem niedawno w/w kartę i dzisiaj mam z nią problem. Otóż podczas słuchania muzyki lub oglądaniu filmu i jednocześnie przeglądaniu np internetu dżwięk mi zwalnia i słyszę trzaski. Jak tylko słucham muzyki bądż oglądam film to wszystko jest ok. Co może być przyczyną tego stanu rzeczy?

Mój zestaw: C2D 6550, 6GB ramu, GF88GT. Znalazłem dokładniejszy opis również mojego problemu http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=200...SLanguage=pl-pl

Edytowane przez lekos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź zasilanie i ściągnij najnowsze sterowniki, wydaje mi się że Xonary nie gryzą się z chipsetami więc w sumie to nic więcej nie da się zrobić, idź może do jakiegoś kolegi i podłącz kartę, jeśli dalej będzie to samo to chyba tylko wymiana cię ratuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xonary gryzą się dokładnie z tymi samymi chipsetami co X-fi ;) i tak samo mogą lub nie muszą loteria konfiguracji. Spróbuj nparwdę dokładnie wyczyścić z driverów system ale dokładnie i powinno pomóc spróbuj też updatować biosa może pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj postawić od nowa system, mi to pomogło kiedy przesiadłem sie na Xonara , co prawda u mnie grał ok, ale nie dało sie uruchomić części gier, po ponownym zainstalowaniu windowsa już bez zintegrowanej dźwiękówki Xonar Dx działa bez problemu do dzisiaj.

PS. Ja jade na najnowszych betach i chodzi ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi