dru8d Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 No właśnie. Jest podobno na to norma DIN, niestety poległem w poszukiwaniach. Nie zależy mi na samej normie tylko o głównych warunkach jakie musi spełniać. Ile osób podczas pomiaru, ile mają ważyć te osoby, jakie obciążenie samochodu, czy zatankowany pod korek itp. Potrzebne jest mi to do poprowadzenia dalej pewnej dyskusji, niestety nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Tylko proszę o fakty, a nie mity. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Wprawdzie nie czytałem żadnych wywodów na ten temat, ale sensowne wydają się być takie warunki: - osoba kierowcy o wadze około 80kg - bak do połowy pełny - pomiar przy pomocy GPS/komputera podpiętego do samochodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 a mi sie wydaje ze nie ma na to zadnej normy ;) niektore samochody osiagaja lepsze czasy niz te "katalogowe" a w nie ktorych nawet jadac z gorki nie mozna sie zblizyc do tego co podaje producent ;) tak samo jest zreszta ze spalaniem ;) czesto producenci sami fałszuja dane i np. przypisuja autu gorsze osiagi niz te rzeczywiste czyli tak jak to mialo miejsce np. w przypadku aut Toyoty, Celicy i Corolli z silnikiem 1.8TS. Celica poniewaz była sporo drozsza otrzymała katalogowy czas 7,2s do setki, Corolla mimo tego ze jest rownie szybka albo nawet i szybsza otrzymała juz 8,4s tylko po to aby ludzie nadal kupowali Celice :) w praktyce oba auta przyspieszaja tak samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Jest na to norma. DIN i jakieś cyferki. Dzwoniłem nawet do jednego salonu samochodowego i facet mi powiedział, że z tego co pamięta to 2 osoby (ale nic nie wiadomo o ich wadze) i jeszcze obciążenie w proporcji 1/3 lub 1/4 dopuszczalnego obciążenia. Wspominał tez o wilgotności powietrza, temperaturze oraz o wysokości nad poziomem morza. To, że niektórzy producenci nie stosują się do normy czy tez ją naginają dla własnych potrzeb to już inna sprawa. Ja pytam się tylko o ogólne warunki wymagane do przeprowadzenia takiego pomiaru Edytowane 18 Grudnia 2008 przez dru8d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 e tam.. oni z pupy biora te swoje wyniki... Roznice katalogowe a realne sa nie raz bardzo rozbiezne. Nie wiem w ogole skad oni biora te spalania w katalogach... takie wyniki chyba uzyskuja na hamowni bez zadnego obciazenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 wystarczy popatrzec na testy eco-drivingu, wyniki osiagane tam zwykle sa nizsze od katalogowych wiec jednak mozliwe do osiagniecia, wazna jest sprawnosc pojazdu i wiele czynnikow wiec ciezko o miarodajne porownania robione prywatnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 katalogowe testy spalania to jedna wielka farsa, będę miał więcej czasu to przeskanuje artykuł z Auto Świata jak wygląda test spalania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Oooo... Chętnie bym rzucił okiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...