Banerek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Siema, mam kompa kumpla i wczoraj zrobiłem format, była tu wista a chciałem władować XP, bo kumpel instalował xP to też miał problem z dźwiękiem, ale potem się udało, przeinstalował na viste było all ok, zrobiłem format zainstalowałem sterowniki nie nie ma dźwięku jest tam zintegrowana karta dźwiękowa i jedyne co mi się udało znaleźć to ULi/ALi M5461 High Definition Audio Controller, sterowniki tu realteka wchodzą i próbowałem instalować i z płyty i z neta i nie daje to efektu... Najśmieszniejsze jest to, że jak wchodzę do Realtek Menedżera i tam testuje to bzyczenie muchy itp to normalnie jest dźwięk w głośnikach, ale w menedżerze urządzeń jest ten żółty wykrzyknik przy "...audio Microsoft winmm wdm" Jak wchodzę w panelu sterowania do ustawień dźwięków to wszystko jest szare i żadnej wajchy ani nic nie d się ruszyć, kliknąć, ani zaznaczyć..;/ Pomocy! @edit Pogrzebałem i jest dobrze... Można usunąć temat Edytowane 18 Grudnia 2008 przez Banerek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Wywal wszystkie urządzenia dźwięku z menedżera urządzeń, zainstaluj poprawkę UAA (HD Audio), która powinna być na płycie ze sterownikami. Można ją też znaleźć zapewne tutaj: http://support.microsoft.com/kb/888111 (o ile nie pomyliłem wersji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...