seba_999 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Witam, mam problem z zainstalowaniem dźwiękówki na Asrock K8NF4G-SATA2. Otóż pobrałem wszystkie sterowniki ze strony producenta i po zainstalowaniu nadal nie było dźwięku. W menedżerze urządzeń było 'PCI Device'. Pogrzebałem trochę w internecie i znalazłem to: http://geekswithblogs.net/lorint/archive/2...6/11/81540.aspx. Jednak po wykonaniu wszystkiego wg poleceń, zamiast PCI Device pojawiło się 'nieznane urządzenie' i dalej dźwięku nie ma. Szlag mnie już trafia bo siedzę nad tym drugi wieczór. Nawet jeszcze raz formata robiłem ale z tym samym skutkiem.... Wie ktoś jak to cholerstwo ugryźć? Dźwiękówka to integra ALC861 HD. Pozdrawiam Edytowane 18 Grudnia 2008 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 zobaczy czy w urzadzeniach systemowych masz jakies nieznane urzadzenie jestli tak to zaaplikuj mu stery z dzwiekowi (o ile wczesniej masz zainstalowane UAA Microsoftu) powinno pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...