SzArEk Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Przepraszam ale nurtuje mnie problem z PC. Co chwile pojawia sie niebieskie tlo i psze zrzucanie pamieci fizycznej(póżniej bład jest o jakichś plikach sysdata.xml i cos na min). Przypomniałem sobie ze kiedyś antywirus wykrył w windowsie wirusa (chociasz niepodłaczałem komputera do sieci) A 2 problem to taki ze mi sie płyty niebotuja PROSZE NIECH KTOS POMORZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zrob tak: ppm na moj komputer -> wlasciwosci -> zaawansowane -> uruchamianie i odzyskiwanie a tam klikasz na ustawienia -> odchaczasz "automatycznie uruchom ponownie". Jak znowu pojawi sie blue screen to spisz na kartce dane bledu. Bedzie w dolnej czesci bsoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 A 2 problem to taki ze mi sie płyty niebotuja a.) Ustawiasz w biosie, aby najpierw botował się z CD-romu b.) Źle "zbotowana" płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzArEk Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 niewiem czy to o ten kod ci chodzi ale sądze ze ten ***STOP: 0x00000050 (0x80000004,0x00000000,0xBFAE4383,0x00000000) *** nv4_disp.dll Address BFAE4383 base at BF9D5000 Date stemp 48ebd26f A płytka jest na 100 % botowana po instalowana na innym komputrzerze i tez mam orginalnego windowsa i tez to samo że brakuje pliku NTLDR (chyba cos mam z asusa bo pisze Chanel :ASUS) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Czyli sterownik grafiki. 1. Sprawdź, czy grafika się nie przegrzewa - można nawet paluchami. 2. Zmień sterowniki grafiki na nowsze (w razie potrzeby na starsze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzArEk Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Na pewno sterowniki grafiki ? :blink: A temperatura dla karty geforce 6200 jaka powinna byc. Prosze czy ktoś by mógł mi podać strone z najnowszymi sterownikami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 1. A masz wątpliwości, że to grafika? http://www.google.pl/search?hl=pl&q=nv...mp;aq=f&oq=</a>'>KLIK 2. Poniżej 60-70*C na pewno. Najlepiej dotknij ręką - jeśli parzy w paluchy, to jest za wysoka. Jeśli to wersja bez wiatraka, to na 99% problem przegrzewania się. 3. Sterowniki? Google się popsuło? KLIK albo oczywiste! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzArEk Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 To raczej sterowniki bo karta (Jak gram) ma ok 45 stopni a normalnie z 30 . Jeszcze spróbuje tego testa z paluchem (oby mnie prąd niezabił :D ) Jak zainstaluje Stery to odpisze czy pomogło {łączenie postów by ULLISSES} <jupi> Extra jesteście pomogło (jeszcze niejestem na 100% pewny ) Włączyłem komputer i chodził ponad 3h, czyli juz chyba naprawiony , okaże sie w póżniejszym działaniu :rolleyes: :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzArEk Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Kurde , gram sobie w skoki narcarskie :P a tu nagle zrzucanie pamieci. Możecie powiedzieć co tym razem :sad: ***STOP 0x00000050 (0xB6430E65 , 0x00000001 , 0x80569729 , 0x00000000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 1. Przeczyść kompa z kurzu. 2. Sprawdź pamięci. Generalnie: http://forum.purepc.pl/temat/forum/0/Blue-...IAZANIA/100972/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzArEk Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Jeszcze 1 zdziwił mnie jedem bład ale nienapisałem tego z nawiasu ***STOP: 0x0000000A.... (coś takiego ale zamiast kropek to w nawiasach ktorego niepamietam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Poczytaj: http://support.microsoft.com/kb/314063/pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzArEk Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 ej a przeinstalowanie windowsa pomoże ? informatyk załatwi mi windowsa mx7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 1. Nie używaj słowa "załatwi" - pisze się "kupi". Patrz: regulamin forum. 2. MX7 to przeróbka XP o ile mi wiadomo. Jest zapewne (jak większość takich produkcji) obcięta z zaawansowanych usług i zapchana śmieciami i wodotryskami. Zainstaluj normalny legalny Windows XP Pro/Home. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzArEk Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Ale to jest połączenie visty z xp. A ten informatyk co ma mi ją '' Kupic '' chwalił ją. Obecnie mam XP z sp3,ale zgineła mi płytka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Jeśli masz własnego (LEGALNEGO) seriala, to żaden problem. O ile mi wiadomo, to możesz zainstalować dowolny XP (SP nie ma tu większego znaczenia) z tym serialem - będzie legalny i powinien działać prawidłowo. Swoją drogą wersja MX7 jest modyfikowana (o ile się nie mylę) nielegalnie, więc nie możesz jej kupić. Możesz co najwyżej zrobić swoją przy pomocy XP + programu nLite i dodatków jak Vista Transformation Pack. Nie znam wprawdzie tej wersji, ale jeśli jedynym elementem pochodzącym z Visty jest wygląd, to nie ma zupełnie sensu instalować takiego systemu. Dobrze zrobiony XP z odpowiednimi nakładkami będzie wyglądał podobnie, chodził zapewne lepiej i będzie legalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzArEk Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Ale ja kupiłem kompa juz zainstalowanym Xp wiec tu tkwi problem (mam orginalnego xp home edition ale to jest dziadostwo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 mam orginalnego xp home edition ale to jest dziadostwoDlaczego tak sądzisz? Home to przecież to samo co Pro tylko bez niektórych funkcji, których i tak większość w domu nie wykorzysta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzArEk Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Ale niewiem dlaczego ale home edition mnie wkurza ( 7 lat temu kupjona ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...