Skocz do zawartości
SzArEk

Zrzucanie Pamięci Fizycznej I Inny Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam ale nurtuje mnie problem z PC.

Co chwile pojawia sie niebieskie tlo i psze zrzucanie pamieci fizycznej(póżniej bład jest o jakichś plikach sysdata.xml i cos na min).

Przypomniałem sobie ze kiedyś antywirus wykrył w windowsie wirusa (chociasz niepodłaczałem komputera do sieci)

A 2 problem to taki ze mi sie płyty niebotuja

PROSZE NIECH KTOS POMORZE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob tak:

ppm na moj komputer -> wlasciwosci -> zaawansowane -> uruchamianie i odzyskiwanie a tam klikasz na ustawienia -> odchaczasz "automatycznie uruchom ponownie".

Jak znowu pojawi sie blue screen to spisz na kartce dane bledu.

Bedzie w dolnej czesci bsoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewiem czy to o ten kod ci chodzi ale sądze ze ten

***STOP: 0x00000050 (0x80000004,0x00000000,0xBFAE4383,0x00000000)

*** nv4_disp.dll Address BFAE4383 base at BF9D5000 Date stemp 48ebd26f

A płytka jest na 100 % botowana po instalowana na innym komputrzerze i tez mam orginalnego windowsa i tez to samo że brakuje pliku NTLDR (chyba cos mam z asusa bo pisze Chanel :ASUS)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. A masz wątpliwości, że to grafika? http://www.google.pl/search?hl=pl&q=nv...mp;aq=f&oq=</a>'>KLIK

2. Poniżej 60-70*C na pewno. Najlepiej dotknij ręką - jeśli parzy w paluchy, to jest za wysoka. Jeśli to wersja bez wiatraka, to na 99% problem przegrzewania się.

3. Sterowniki? Google się popsuło? KLIK albo oczywiste!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej sterowniki bo karta (Jak gram) ma ok 45 stopni a normalnie z 30 .

Jeszcze spróbuje tego testa z paluchem (oby mnie prąd niezabił :D )

Jak zainstaluje Stery to odpisze czy pomogło

{łączenie postów by ULLISSES}

<jupi> Extra jesteście pomogło (jeszcze niejestem na 100% pewny )

Włączyłem komputer i chodził ponad 3h, czyli juz chyba naprawiony , okaże sie w póżniejszym działaniu :rolleyes: :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie używaj słowa "załatwi" - pisze się "kupi". Patrz: regulamin forum.

2. MX7 to przeróbka XP o ile mi wiadomo. Jest zapewne (jak większość takich produkcji) obcięta z zaawansowanych usług i zapchana śmieciami i wodotryskami. Zainstaluj normalny legalny Windows XP Pro/Home.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz własnego (LEGALNEGO) seriala, to żaden problem. O ile mi wiadomo, to możesz zainstalować dowolny XP (SP nie ma tu większego znaczenia) z tym serialem - będzie legalny i powinien działać prawidłowo.

Swoją drogą wersja MX7 jest modyfikowana (o ile się nie mylę) nielegalnie, więc nie możesz jej kupić. Możesz co najwyżej zrobić swoją przy pomocy XP + programu nLite i dodatków jak Vista Transformation Pack.

Nie znam wprawdzie tej wersji, ale jeśli jedynym elementem pochodzącym z Visty jest wygląd, to nie ma zupełnie sensu instalować takiego systemu. Dobrze zrobiony XP z odpowiednimi nakładkami będzie wyglądał podobnie, chodził zapewne lepiej i będzie legalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi