Skocz do zawartości
quezacotl

Brak Kosza Na Jednej Partycji Po Awarii Systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu wysypała mi się partycja z dokumentami. Udało mi się ją doprowadzić do użytku i wszystko jest niby ok. Widać ją w narzędzaich systemowych i wszystko działa jak powinno oprócz Kosza. Pliki są od razu usuwane. Zarówno w ustawieniach kosza jak również w rejestrze HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Explorer\BitBucket brakuje tej partycji. Ma ktoś jakiś pomysł, bo kilka razy wcieło mi ważne dokumenty i mam dosyć odzyskiwania danych za każdym razem. Z góry dzięki

Edytowane przez quezacotl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę formatował partycji z dokumentami przez taką ciach!łę. Poza tym wydaje mi się, że można to zrobić przez utworzenie wpisu we wcześniej podanym rejestrze, ale wolałbym nie zabierać się za to samemu. Ma ktoś jakiś bardziej humanitarny pomysł niż format?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i można, co nie zmienia faktu, że przeniesienie danych na inną partycję i format partycji (szybki) jest o wiele szybszym rozwiązaniem niż grzebanie w Sieci w celu znalezienia odpowiedzi. Nie ma sensu wyważać otwartych drzwi.

Sprawdź, czy istnieje na tej partycji katalog Recycled lub Recycler (w zależności, czy to FAT czy NTFS). Zapewne jest, ale ukryty. Usuń ten katalog (lub obydwa jeśli istnieją) i kliknij na ikonę kosza na pulpicie - folder zostanie odtworzony w poprawnej formie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi