paweł.s Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Witam po długiej przerwie. Otóż sytuacja zmusiła mnie do kupienia nowej grafiki po spaleniu się mojego 8800gt od Palita. Chcę przeznaczyć około 600zł na to i wolałbym by ta karta była lepsza niż moja poprzednia :). Wiem, że można mieć 4850 w tej cenie i raczej na nią się zdecyduję. Chyba, że uda Wam się polecić coś lepszego niż ta karta. Jednak w razie czego proszę o podanie sensownego modelu, który będzie się cechował ciszą :P, bo poprzednik był głośniejszy niż odkurzacz. Najlepiej by ew. podawać ceny z takich sklepów jak gral.pl balta.pl czy też komputronik.pl ze względu na dostęp do tych sklepów i ew. sprawy gwarancyjne. Pozdrawiam :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Możesz zrobić tak że kupujesz choćby Szafirka Dual Slot Fansink który ponoć cichy jest a jak będzie Ci mało to montujesz Accelero+wentyl 120mm. O albo ten PowerColor PSC+ Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Za tyle kaski, to można mieć 9800GTX + co jest lepszym rozwiązaniem niż 4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 jak miznajdziesz sklep gdzie to nie ma problemu, ja nie mogę znaleźć gtx+ za mniej niż 600zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 http://www.allegro.pl/item511241936_palit_...12_mb_hdmi.html prosze bardzo nie wiele wiecej niz 600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Obie karty mają prawie jednakową wydajność. Większa różnica polega w sumie na ilości punktów w 3DM06. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Witam po długiej przerwie. Otóż sytuacja zmusiła mnie do kupienia nowej grafiki po spaleniu się mojego 8800gt od Palita. Chcę przeznaczyć około 600zł na to i wolałbym by ta karta była lepsza niż moja poprzednia :). Wiem, że można mieć 4850 w tej cenie i raczej na nią się zdecyduję. Chyba, że uda Wam się polecić coś lepszego niż ta karta. Jednak w razie czego proszę o podanie sensownego modelu, który będzie się cechował ciszą :P, bo poprzednik był głośniejszy niż odkurzacz. Najlepiej by ew. podawać ceny z takich sklepów jak gral.pl balta.pl czy też komputronik.pl ze względu na dostęp do tych sklepów i ew. sprawy gwarancyjne. Pozdrawiam :). 3173176[/snapback] http://www.allegro.pl/item511241936_palit_...12_mb_hdmi.html prosze bardzo nie wiele wiecej niz 600 I po co ma przepłacać za tą sama wydajność?? Edytowane 19 Grudnia 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buda Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Najlepszym wyborem jest GAIWARD 4850 Golden sample (530zł) fabrycznie podkręcony z b. wydajnym chłodzeniem i nie słyszalnym. Gorąco polecam ;) http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=13434 w Idle max 30*C a w stressie nie przekracza 60*C 512 MB DDR3 / 256 BIT (700 / 2200 MHz) (0.8ns) a chłodzenie to kupa aluminium i 2 miedziane rurki cieplne ;) Karta ponad to podatna jest na podkręcanie (jak trafi ci się dobry egzemplarz to poleci na 750mhz ;) ta karta co Trymek podał ma 625mhz fabrycznie na rdzeniu i w dodatku mało wydajny cooler co uniemożliwia wyższe podkręcanie Edytowane 19 Grudnia 2008 przez Buda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Najlepszym wyborem jest GAIWARD 4850 Golden sample (530zł) fabrycznie podkręcony z b. wydajnym chłodzeniem i nie słyszalnym. Gorąco polecam ;) 3173191[/snapback] Karta ponad to podatna jest na podkręcanie (jak trafi ci się dobry egzemplarz to poleci na 750mhz ;) Jak się trafi... ta karta co Trymek podał ma 625mhz fabrycznie na rdzeniu i w dodatku mało wydajny cooler co uniemożliwia wyższe podkręcanieKarta co trymek podał to przede wszystkim ASUS albo jeszcze lepiej-nie jest to Palit(Gainward) :wink: Edytowane 19 Grudnia 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Chodziło chyba o tą kartę: http://www.allegro.pl/item500797795_gainwa...200_golden.html Poza tym Palit to nie taka zła firma, a te gainwardy są ciche, wydajne, kręcą się i są w przystępnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Sprzedam dosc tanio Asusa Dark Knighta 9800GTX+ z gwara. Wyjdzie taniej , pewniej , bezpieczniej. PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Wyjdzie taniej , pewniej , bezpieczniej. Od czego? Ja jestem za HD4850 : albo Sapphire Dual Slot Fansink, albo referent + S1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...