_micha_ Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Udalo mi sie skompletowac zestaw chlodzenia wodnego i od kilku miesiecy sprawuje sie wysmienicie. Ostatnio postanowilem umiescic pojemnik z pompka w obudowie, ale mam pewne obawy. Otoz wydaje mi sie, ze pompka wytwarza dosc silne pole elektromagnetyczne (po zblizeniu do monitora crt, ekran zaczyna zdecydowanie drgac). I teraz do konretow: czy umieszczenie pompki w obudowie, w zasadzie tuz pod dyskiem twardym nie zepsuje, zmiejszy zywotnosci, czy w jakikolwiek sposob wplynie na prace mojego dysku? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ja mam all inside, jak sp-oro osbob, pompka jest za slaba, zeby ci dyzia rozwalic ;] do not worry, be happy ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Dyski nie powinny ucierpiec, ich obudowy to jedna mala klatka faradaja, wiec w srodku nic sie stac niczemu nie powinno, zwlaszcza, ze pompki az tak duzego pola nie wytwarzaja. Gorzej z np. dyskietkami pozostawionymi w stacjach (jesli ktos jescze ma stacje :P )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 mysle, ze takkie samo pole wytworza silniki cd i flopa ;] jak i zasilacz itp......blah :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...