tomek132 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Mam dylemat dotyczący zakupu laptopa, na dzień dzisiejszy biorę pod uwagę następujące lapki: Acer Aspire 5930G, Lenovo T500, Lenovo T61p, Asus X57Vn, Asus N50Vn oraz MSI GX620. Niestety wszystkie te urządzenia mają montowane różne karty graficzne i procesory, a ja nie mam pojęcia jak to się kształtuje jakościowo. Procesory: T9400, T7350, T6400, T5800, T3200, P8600, P8400, T3200, P7350, Karty graficzne: 9600M GT DDR3, GeForce 9300, GeForce 9650M GT, GeForce 8600GT 9300M GS 256MB (DirectX10) GF9300M 9600 GT 1024 MB DDR3DirectX® 10, GMA X3100, FX 570M 256MB, GMA 4500MHD X4500HD Czy istnieje jakaś tabela porównująca powyższe podzespoły do laptopów , abym mógł wybrać najlepszą możliwą konfigurację. Prosiłbym o rozpisanie kart graficznych i procków które tu przedstawiłem w kolejności od najlepszych do najgorszych Jeszcze jedno pytanie dotyczące matrycy, na co mam zwrócić uwagę przy wyborze laptopa ? – jaką polecacie ? Z góry dziękuje za poświecenie mi czasu i pomoc !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-proces...gow.4344.0.html http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Wszystko zależy od wymagań. Jakość kart graficznych i procesorów będzie zbliżona. Wydajność i energooszczędność różna. Jeśli masz wątpliwości co do swojej znajomości sprzętu, lepiej opisz swoje wymagania, do czego ten laptop ma służyć, no i cenę. A jak do grania, to jak już pisałem - nie "czasem", tylko "do jakich gier". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysiu95 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 MSI GX620 jest według mnie najleprzy (super karta -wystarczajacy procek - sprawdzona firma- porządne wykonanie) Z kart najleprzymi są GF 9600 i GF 9650 DDR2 , a GF 9600 DDR 3 to już zupełnie wymiata , na tych pierwszych kartach pójdzie spokojnie crisis a na tej drugiej to już można z tej gierki wycisnąć naprawde fajne ustawienia. Wszystkie te prcesory P wystarczają do obsługi nieraz skomplikowanych programów graficznych tak samo T 7350. A T 9400 kładzie tu wsyztskich na kolana. Podsumuwując klasa procesora nie jest jeszcze na razie taka ważńa... nawet na najsłabszym tu T3200 bezproblemowo będziesz korzystał z neta itd. Jednym słowem - nei jesteś super graczem czy mega grafikiem wystarczy ci najsłabszy C2D . Co do kart graficznych. Przy każdej opisanej karcie bedziesz bezproblemowo korzystał z neta edytorów tekstów czy prostych edytorów graficznych .Jednym słowem - nei jesteś super graczem czy mega grafikiem wystarczy ci najsłabszy GF ( intel w sumie też by dawał rade ,lecz mógłbyś się zdziwić za troche czasu ,że nowe nawet nie skomplikowane programy tną sie na tych kartach). POdtrzymując to co powiedziałem - najleprzy będzie MSi GX620 TYLKO PO CO MASZ SOBIE KUPOWAĆ BADŹ CO BĄDŹ WYPASIONY LAPTOP JAK NIE WYKORZYSTASZ JEGO MOŻLIWOSĆI PRZEZ NAJBLIŻESZ 15 LAT ?? Jeśli laptop jest ci potrzebny do zadań biurowych radze brać laptopa sprawdzonej firmy -solidnego CHOĆBY Asus N50Vn w najsłabszej konfiguracji ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...