Adamo12x Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam, mam mały problem z kompem, a mianowicie gdy właczam jakąś gre, byle jaką, nawet starą, resetuje się. Do niedawna resetom tym towarzyszyły bluescreeny, teraz resetuje się juz bez nich. To na pewno nie przez ram, mam 4 giga ramu z różnych firm, kingmax i kingston jedne mają 1000mhz drugie 667, wkładałem ramy w różnorodnych konfiguracjach, tak więc w tym nie tkwi problem.Zasilacz mam 500watowy więc wszystko ciagnie bez problemu.Procek intela 2-rdzeniowy, płyta P35 Neo2, i karta GF 8600GTS+, bude mam nzxt, wszystkie temperatury w porzo(mam 5 wiatraków). Ostatnio nawet wgrałem nawet nowy bios dla płyty, resety mimo to nie znikły, podejrzewam o ich przyczyne karte graficzną, albo procesor.Mam xp profesional z sp3. Mozecie coś doradzić co jeszcze moge sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) To na pewno nie przez ram, mam 4 giga ramu z różnych firm, kingmax i kingston jedne mają 1000mhz drugie 667 No nie wiem czy to jest zdrowe, tak mieszać pamięci, z reguły powinno się mieć takiej samej prędkości. Spróbuj wyjąć te wolniejsze i zobaczyć czy problem będzie występował bez nich. Zasilacz mam 500watowy więc wszystko ciagnie bez problemu Mam przeczucie, że to no-name'owy potwór... Podaj jego nazwę... Wszystkie sterowniki zainstalowane? Edytowane 20 Grudnia 2008 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamo12x Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 To nie przez ram, bo juz róbowałem wsadzać oba ramy tylko z tą samą prędkośćią, problem się powtarza przy tych 1000 i 667 , tak więc ram odpada, stery wszystko najnowsze, a zasilacz to mam amacroxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Puszczales komputer na jednej tylko kosci ? i tez lapal zwiechy ?. A jakie masz wiatraki ?...takie ?: :lol: :lol: :lol:.....zartowalem :D. Jak sie pokaze bsod to go spisz na kartce i pokaz na forum. Moze cos sie wyjasni z kodow bledu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Jakie temperatury proca podczas stressu? (sprawdź Orthosem beta i testem small fft's lub Intel Burn Test) kręciłeś go coś? Na ile mhz masz zworke od strapu daną na mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamo12x Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 W biose mam 36 stopni, zdjąłem proc i wyczyściłem radiator(był dość za[ciach!]y) przedtem był podkręcony z 2.00 na 3.00ghz, teraz nie podkręcałem bo posiałem gdzieś srebrną paste i musiałem dać zwykłą, moze to pomoze, wszystko się okaże :blink: Wyglada na to ze problem znikł, 4 godziny grania w gtaIV bez zawiechy o czymś świadczy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 (edytowane) No widzisz :wink: Jakby co to pisz. Pozdrawiam Edytowane 21 Grudnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Fajnie się serwisuje zapaskudzone kompy ^^ 5 min odkurzania i kasa do przodu hehe... Ale widzę, że już się nauczyłeś sprzątać ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...