piter1403 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) Witam Kupiłem zasilacz Corsair TX650W do konfiguracji: * Palit Nvidia GeForce 9600GSO 768 MB * AMD Athlon 64 X2 6000+ * 2 GB RAM * Seagate 250 GB + WD 80 GB * płyta AsRock AliveDual - ESATA2 i mam z nim taki problem, że po prawidłowym podłączeniu kabli i przełączeniu przycisku z tyłu zasilacza na "1" komputer sam od razu się włącza, ale nic się nie dzieje (czarny ekran, wiatraki się kręcą). Poprzednio komp działał na Modecomie MC 450W. Myślałem, że to coś z zasilaczem, ale teraz po podłączeniu starego zasilacza jest to samo ! Może płyta się spaliła albo co... ? Sprawdzałem resztę podzespołów i to samo (odłączałem, zamieniałem na inne), nawet gdy tylko się podłączy sam kabel od płyty (24pin), komp od razu po przełączeniu przycisku startuje ! Piny od obudowy w porządku ! :angry: Proszę o pomoc , i z góry za nią dziękuję. :rolleyes: Edytowane 20 Grudnia 2008 przez piter1403 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Jeśli jest obraz, to przestaw w biosie opcję "Power On after Powar Fail" (czy jakoś podobnie). Jeśli nie ma, to zapewne płyta jest walnięta. Jeśli kupiłeś z odbiorem osobistym a nie wysyłkowo, to zanieś do sklepu - niech się oni bawią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1403 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Nie ma niestety obrazu ! Ale to przypadek, że to się stało po wymianie zasilacza, czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 wiesz grzebales - moze dywan cie naelektryzowal i nawet nie poczules poszla iskra i tyle...... jak dla mnie to cos zle podlaczyles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...